Nazaj na seznam...


ISKRATEL, d.o.o., Kranj

Celovite digitalne rešitve za varno in pametno prihodnost.

mag. Željko Puljić, glavni direktor

04 207 20 00

info@iskratel.si

http://www.iskratel.com

Iskratel stavba, 06.06.2018 Foto: Iskratel
Foto: Iskratel

O podjetju

Skupina Iskratel je z več kot 70 leti izkušenj vodilni evropski ponudnik celovitih digitalnih rešitev za varno in pametno prihodnost.

Z lastnimi razvojnimi in proizvodnimi centri, 900 zaposlenimi in globalno prisotnostjo v več kot 50 državah povezuje izkušnje in strokovnost z inovativnostjo. Njihove produkte in rešitve uporablja več kot 100 milijonov zadovoljnih uporabnikov.

Ustvarjajo zanesljive in celovite rešitve za telekomunikacijske operaterje in ponudnike storitev, za digitalizacijo transporta, javne varnosti in energetike. Skrbijo za trajnostni in dolgoročni uspeh strank in partnerjev. So dovolj veliki, da izpeljejo najbolj obsežne in zahtevne projekte, a hkrati dovolj majhni, da se prilagodijo specifičnim potrebam svojih strank.

Pomemben del njihovega poslovanja so tudi storitve elektronske proizvodnje (EMS) za najrazličnejše industrije.

Najpomembnejše storitve

Na področju telekomunikacij operaterjem dajejo moč za zagotavljanje celostnih storitev za zasebne in poslovne uporabnike ter modernizirajo omrežja in povečujejo dobiček na pameten in stroškovno učinkovit način.
Z rešitvami na področju transporta digitalizirajo ključno infrastrukturo in uporabo podatkov za večjo zanesljivost, varnost in zadovoljstvo strank ter zmanjšujejo potrebo po strojnih nadgradnjah, preprečujejo izpade in omogočajo predčasno ukrepanje.
Na področju energetike povezujejo inteligentne operativno-tehnološke naprave in poslovne informacijske sisteme ter elektroenergetskim podjetjem omogočajo učinkovito upravljanje pametnega omrežja.
Z rešitvami za javno varnost pa zagotavljajo celovito in sprotno spremljanje aktivnosti na javnih površinah, da lahko nujne službe opazijo nevarnost, se nanjo pravočasno odzovejo ali jo celo preprečijo.

Letošnji cilji

Iskratel bo letos na trg prodiral predvsem z novostmi na področju virtualizacije, kjer je eden prvih ponudnikov na svetu z delujočo virtualizacijo komunikacijskega jedra (vIMS) pri telekomunikacijskih operaterjih.
Na področju javne varnosti platforma za pametna in varna mesta ustvarja novo generacijo operativnih centrov.
Na osnovi tehnologije IoT za železniški transport zagotavljajo platformo za upravljanje odzivanja na izredne dogodke (IRM-R), za elektroenergetska podjetja pa interoperabilno izmenjavo podatkov in združevanje velike količine omrežnih podatkov v centralizirano arhitekturo v oblaku.
V segmentu storitev elektronske proizvodnje (EMS) letos načrtujejo širitev na nove trge in dejavnosti, kot so čista energija, upravljanje odpadkov in medicina.