Nazaj na seznam...


MICROSOFT d.o.o., Ljubljana

Pospeševanje digitalne preobrazbe gospodarstva in širše družbe, s posebnim poudarkom na podpori slovenskemu trgu pri vpeljavi najsodobnejših digitalnih poslovnih rešitev.

Lara Vodlan, vodja marketinga za Slovenijo

01 584 61 00

lara.vodlan@microsoft.com

https://www.microsoft.com/sl-si/

Pedestrians pass in front of the Microsoft Corp. flagship store in New York, U.S., on Saturday, July 14, 2018. Microsoft Corp. is scheduled to release earnings figures on July 19. Photographer: Mark Kauzlarich/Bloomberg
Foto: Mark Kauzlarich/Bloomberg

O podjetju

Microsoft, d.o.o., je slovenski predstavnik korporacije Microsoft, enega vodilnih podjetij za informacijske tehnologije. Gre za enega najpomembnejših razvijalcev poslovnih programov in sistemov, ki podjetjem pomagajo zagotavljati varno in učinkovito poslovanje, tako Microsoft podjetjem in posameznikom po vsem svetu omogoča, da uresničijo svoj potencial.
Slovenski Microsoft je v desetih letih zgradil ekosistem, ki je glavni nosilec razvoja slovenske IT-industrije. Značilnost tega ekosistema je, da ne samo omogoča, ampak tudi podpira in pospešuje razvoj IT v državi. Eden od motorjev tega pospeševanja je razvoj in prodaja lokalnega znanja.
Z izboljševanjem obstoječih izdelkov in predstavljanjem novih, zagotavljanjem podpore globalnemu inovacijskemu omrežju in izvajanjem temeljnih raziskav pri Microsoftu vsak dan razširjajo zmožnosti računalništva.

Najpomembnejše storitve

Stranke podpirajo ne samo pri njihovi celostni digitalni preobrazbi, temveč jim pomagajo odgovarjati tudi na mnoge druge izzive pri upravljanju ločenih sistemov (silosov) – z zaupanja vrednimi in preizkušenimi rešitvami za sodobne poslovne procese, pameten oblak in storilnost zaposlenih.

Letošnji cilji

Minulo leto je bilo za Microsoft zelo uspešno z izjemno rastjo na ključnih področjih, kot so oblak, rešitve za sodobna delovna mesta, poslovne aplikacije, umetna inteligenca in podatki. Čeprav so v zadnjem času vse glasnejša opozorila o ohlajanju svetovnega gospodarstva, ostajajo optimistični glede priložnosti tudi v tem letu.
Velik poudarek trenutno namenjajo umetni inteligenci. Svoje stranke tako pozivajo, da v letu 2019 začnejo čim več eksperimentirati s tehnologijami umetne inteligence, saj so prepričani, da bodo podjetja, ki bodo uspešno uvedla rešitve z umetno inteligenco, imela že čez nekaj let pomembno prednost pred tekmeci. Umetno inteligenco in strojno učenje so tudi vgradili v svoje platforme, kar proizvodnim podjetjem omogoča preprost dostop do zmogljivih orodij.