Siemensovo strojno in programsko opremo je zdaj mogoče preizkušati tudi na daljavo

Siemensovo strojno in programsko opremo je zdaj mogoče preizkušati tudi na daljavo
Siemensovo strojno in programsko opremo je zdaj mogoče preizkušati tudi na daljavo
  27.03.2020  |  13:00
Čas branja: 4 min
Demonstracijski center, ki so ga na sedežu družbe v Ljubljani odprli še pred pandemijo novega koronavirusa, jim pride zdaj nadvse prav

Na daljavo lahko inženirji in drugi uporabniki Siemensovo opremo za avtomatizacijo, pogonsko tehniko in komunikacije preizkušajo od začetka februarja. V prihodnje nameravajo demonstracijski center nadgraditi še z digitalnimi orodji.

Kot je pojasnil Matej Kupljenik, vodja področja Digitalne industrije (Digital Industries) v Siemensu Slovenija, so se v podjetju za odprtje demonstracijskega centra odločili zato, da bi testiranje Siemensove opreme – pa tudi, kako ta deluje skupaj s strojno in programsko opremo, ki je v tovarnah in različnih infrastrukturnih objektih že nameščena – omogočili čim več uporabnikom.

Preizkušanje 24 ur na dan, vse dni v tednu

»Ker je industrijska oprema stvar, ki jo želijo stranke običajno preizkusiti na svojih aplikacijah – denimo pri merjenju ravni agresivnih kemikalij v rezervoarju, tehtanju embalaže ali različnih sestavin pri izdelavi prehrambnih izdelkov … –, smo jo uporabnikom doslej pogosto posojali na reverz. To je pomenilo, da smo na primer naročili od pet do deset kosov, jih logistično in računovodsko obdelali ter dostavili uporabnikom. Če pa je šlo za dražjo testno opremo, smo nabavili samo en kos, kar je pomenilo, da so morali uporabniki čakati tudi po dva meseca, da so prišli na vrsto za testiranje. Vse to je porodilo idejo, zakaj ne bi večine naše glavne opreme, ki jo stranke želijo testirati, zbrali v demonstracijski sobi in omogočili, da jo preizkušajo na daljavo,« je pojasnil sogovornik.

Uporabniki iz Slovenije se lahko v demonstracijski center, ki omogoča preizkušanje Siemensove strojne in programske opreme, oddaljen dostop do računalnika s programsko opremo in spremljanje dogajanja v živo prek nameščene kamere, povežejo kadarkoli, saj center deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Nadgradnja z digitalnimi orodji

Po sogovornikovih besedah je zanimanje za novi center, ki ga nameravajo v prihodnje nadgraditi še z digitalnimi orodji, med uporabniki precej veliko.

Uvodni webinar, ki so ga pripravili februarja, je pritegnil 70 udeležencev, več ožje usmerjenih na posamezna področja bodo pripravili v aprilu in maju.

O dostopu do demonstracijskega centra ter tam nameščeni strojni in programski opremi podrobneje v nadaljevanju.

Dostop prek spletnega brskalnika ali RDP

Do Siemensovega demonstracijskega centra se dostopa na daljavo, povezava pa poteka prek spletnega brskalnika ali prek protokola RDP (Remote Desktop Protokol) z oddaljenim računalnikom, na katerem so nameščena vsa potrebna inženirska orodja. Spremljanje dogajanja je mogoče prek kamere PTZ (Pan Tilt Zoom). Do kamere je mogoče dostopati s spletnim brskalnikom ali z mobilno aplikacijo. Spletni vmesnik omogoča izklapljanje in vklapljanje napajanja posameznih naprav, ki ga zahtevajo nekatere aplikacije za vklop določenih funkcij, na primer varnostnih.

Strojna oprema demonstracijskega centra

Med Siemensovo strojno opremo, ki je trenutno na voljo za oddaljeno preizkušanje, so krmilniki – od najšibkejšega do enega izmed najzmogljivejših krmilnikov CPU 1516TF, ki med drugim omogoča hkratno uporabo varnostnih funkcionalnosti in tehnoloških objektov za kinematiko. Po potrebi je možno preizkusiti tudi komunikacijo starih krmilnih sistemov z novimi. Nameščena sta tudi dva frekvenčna regulatorja s servomotorjem in frekvenčni regulator s kontrolno enoto, na zadnjega pa je povezan asinhronski motor, ki ima na osi prigrajen enkoder.

Preostala nameščena oprema zajema analizator električne energije s tokovniki, zaslon na dotik, tipke, temperaturno tipalo in sistem za neprekinjeno napajanje, ki ga je mogoče na daljavo vklapljati in izklapljati ali se nanj povezati prek protokola za medsebojno komunikacijo (OPC UA). Temperaturno tipalo je vezano na analogno kartico periferije, ki ima poleg analognih nameščene še varnostne kartice.

Programska oprema v demonstracijskem centru

Programska oprema Siemensovega demonstracijskega centra vsebuje celotni nabor, ki ga omogoča Siemensov portal TIA, z vsemi pomožnimi dodatki. Poleg izdelave programov je omogočena tudi izdelava vizualizacije in sistemov SCADA. Uporabnikom je med drugim zagotovljena učinkovita izdelava programa za energetski nadzor, spremljanje porabe in vrednotenje električne energije, ogrevanje voda, plina in tako naprej.

Nameščena simulacijska platforma za simulacijo industrijskih aplikacij v realnem času SIMIT V10.1 omogoča celovite testne preizkuse aplikacij za avtomatizacijo in ponuja realno vadbeno okolje za operaterja še pred dejanskim zagonom. Kot ob tem pojasnjujejo v Siemensu, je SIMIT tipično sodobno digitalno orodje, kakršna predstavljajo v konceptu industrije 4.0, saj ustvarja priložnosti za optimizacijo procesov in ohranjanje strokovnega znanja in izkušenj, kar ima za posledico skrajšani čas zagona in občutno skrajšan čas od začetka razvoja do trženja. Na splošno to pomeni večjo učinkovitost v celotnem življenjskem ciklu proizvodnih in predelovalnih obratov.

Primer rešitve za avtomatsko vodena vozila AVG

Funkcija I-Device znotraj programskega okolja TIA Portal omogoča komunikacijo med primarnim krmilnikom in večjim številom krmilnikov, hkrati pa se povezujejo na višjo krmilno raven. Tak primer so na primer avtomatsko vodena vozila AVG (Automated Guided Vehicles), ki se samostojno gibljejo po proizvodnji in za krmiljenje uporabljajo svoj krmilnik, hkrati pa se povezujejo s krmilnikom na višji ravni, ki jim dodeluje opravila, ki jih morajo izvesti. Tak način omogoča povezavo naprav (AVG vozil) na več primarnih krmilnikov in iz več različnih projektov. Integracija poteka prek datotek GSD, ki jih lahko izvozimo in uporabimo v več različnih projektih.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (reportaža) Tako v Zrečah GKN Driveline milijonom avtomobilov pomaga vrteti kolesa

V podjetju na leto izdelajo več kot pet milijonov homokinetičnih in tripodnih zglobov ter dva milijona polgredi, ki na pogonska kolesa...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (Anketa) Kakšen pospešek daje digitalizaciji pandemija

V prihodnje bodo procesi še bolj podprti z digitalnimi tehnologijami; zapiranje in prestavljanje razpisov je zadnja stvar, ki jo...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Šentjurski FTA z informacijsko prenovo povečuje preglednost proizvodnje

Digitalno načrtovanje proizvodnje jim bo prineslo večjo učinkovitost in odzivnost pri pripravi ponudb

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Oddaljeni dostop do proizvodnih omrežij - bistveni element pri vpeljavi koncepta digitalizacije v proizvodnji

Zagotavljanje varnosti proizvodnega omrežja oziroma omrežja OT je krožni proces, sestavljen iz treh večjih sklopov

Tovarna
Novice
Novice NEMS sistemi za industrijo prihodnosti

Nanoelektromehanski sistemi oziroma NEMS tehnologije prinašajo velik napredek v smislu ekstremne miniaturizacije, večje zanesljivosti...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Varen oddaljeni dostop za industrijska okolja

Industrijski nadzorni sistemi so ključni pri avtomatizaciji, a so hkrati tudi pomembna tarča za napadalce

Tovarna
Novice
Novice O dobrih praksah pametnih tovarn 20. oktobra

Prek konkretnih primerov in izkušenj uspešnih podjetij bodo udeleženci dogodka dobili koristne informacije o uvajanju rešitev...