(video) Tako Špica International »našpiči« sodelavce v podjetjih za še boljše rezultate poslovanja

(video) Tako Špica International »našpiči« sodelavce v podjetjih za še boljše rezultate poslovanja
(video) Tako Špica International »našpiči« sodelavce v podjetjih za še boljše rezultate poslovanja
  02.07.2019  |  15:50
Čas branja: 3 min
Slovenija je za proizvodna podjetja odlična platforma, dokaz so izvozni uspehi, poudarja ustanovitelj in direktor družbe Špica International Tone Stanovnik.

Ključne prednosti Slovenije Tone Stanovnik vidi na treh področjih.

»Geografski položaj Slovenije v osrčju Evrope z neuvrščeno politiko med vzhodom in zahodom, ki jo velja podpreti tudi v prihodnje. Majhnost in agilnost, ob tem, da predvsem agilnost prinaša mnogo prebojnih inovacij. Tega si zahodne velike države ne morejo privoščiti zaradi velikosti, zato smo odlična platforma za agilen preboj v ospredje. In ne nazadnje stalne spremembe, ki smo jim podvrženi v vročem balkanskem kotlu. Te so nas utrdile in naredile izredno fleksibilne, kar je ključna konkurenčna prednost Slovenije,« je naštel.

O pogledu Toneta Stanovnika na položaj proizvodnih podjetij v Sloveniji, rešitvah, ki jih Špica International nudi podjetjem in razlogih, zakaj se je tudi Špica Interantional pridružila podpornikom projekta Tovarna leta, več v videu.

Letos 30 letnica družbe

V Špici International letos praznujejo 30 letnico delovanja.

Kot je povedal Tone Stanovnik, je sama blagovna znamka sicer še pet let starejša. Prvi zapisi o Špici so se namreč v Mojem Mikru in Delu ter na Radiu Študent pojavili že leta 1984.

Dve glavni področji delovanja družbe

Glavni področji delovanja ljubljanske družbe Špica International, ki je prisotna v šestih državah srednje in vzhodne Evrope ter ima zgrajeno partnersko mrežo, s katero pokriva 11 držav, sta upravljanje delovnega časa s kontrolo dostopa in informacijska podpora logistike.

Kot ponudnik rešitev s področja digitalne preobrazbe, za upravljanje oskrbovalnih verig in upravljanje delovne sile podjetjem pomaga povečati učinkovitost in agilnost procesov v proizvodnji, transportu, logistiki in maloprodaji vzdolž celotne verige vrednosti.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Mladi Primorci so pokazali velik potencial regije v panogi informacijske tehnologije

Na delavnici Next Talent Hub so mladi pod strokovnim vodstvom in z uporabo najnovejših tehnologij na dvotedenski brezplačni delavnici...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (intervju) Naredili korak naprej in v podjetje povezali vseh 900 IT-strokovnjakov

Trenutno delamo pri približno sto projektih, pred dvema letoma jih je bilo pol manj, je povedal Sergej Detjuk, glavni direktor informatike...

Tovarna
Novice
Novice Industrijsko brezžično omrežje 5G – zanesljivo povezani v milisekundi

Velika industrijska in tehnološka podjetja se izjemnih možnosti industrijskega brezžičnega omrežja 5G zavedajo že lep čas

Tovarna
Novice
Novice Stičišče znanosti in gospodarstva na MOS tudi o novodobnih poklicih

Med 10. in 15. septembrom bodo v Celju predstavili tudi vrhunske tehnologije na področju mehatronike, robotike in bionike