V ožjem izboru za nagrado tovarna leta letos 6 podjetij

V ožjem izboru za nagrado tovarna leta letos 6 podjetij
V ožjem izboru za nagrado tovarna leta letos 6 podjetij
  05.06.2019  |  12:05
Čas branja: 3 min
Predstavitev finalistov in podelitev nagrade 9. oktobra v Novem mestu gosti Krka, tovarna leta 2018

Družba KPMG poslovno svetovanje, ki je strokovni partner projekta Tovarna leta, je po ovrednotenju vprašalnikov v ožji izbor uvrstila šest od 11 prijavljenih podjetij, ki so se odločila sodelovati v zahtevni tekmi za izbor najboljšega proizvodnega podjetja v Sloveniji.

Za sodelovanje v izboru Tovarna leta 2019, ki ga na Časniku Finance letos pripravljamo drugič, se je 11 podjetij prijavilo tako, da so izpolnila vprašalnik z 20 vprašanji.

Petstopenjska lestvica zrelosti področja

Da so v družbi KPMG poslovno svetovanje, ki je strokovni partner projekta Tovarna leta, med prijavljenimi podjetji lahko naredili ožji izbor, so prejete vprašalnike v skladu z metodologijo ocenjevanja zrelosti posameznega poslovnega področja ovrednotili po petstopenjski lestvici. In se ob tem odločili, da v ožji izbor uvrstijo šest od 11 podjetij, ki sodelujejo v zahtevni tekmi za izbor najboljšega proizvodnega podjetja v Sloveniji.

Svojo odločitev so v KPMG pojasnili tako: »Pri rangiranju podjetij smo sledili metodologiji KPMG po treh področjih, po pomembnosti, kot si sledijo. In sicer tehnološka naprednost podjetja, skrb za okolje in skrb za zaposlene. Glede na posredovane podatke in postavljena merila so se v letošnjem izboru za tovarno leta v naslednji krog uvrstila podjetja, ki so dosegla višje število točk.«

Spomnimo, v prvem izboru tovarne leta lani se je v ožji izbor uvrstilo vseh 14 prijavljenih podjetij. Ker so v KPMG v izpolnjenih vprašalnikih pri delu, ki temelji na samooceni podjetij, opazili, da podjetja med seboj niso poenotena, so se odločili, da v praksi oziroma z obiski preverijo dejansko stanje pri vseh lani prijavljenih podjetjih.

Z obiski podjetij do podrobnejših informacij

V tem in prihodnjem mesecu bo ekipa KPMG šest podjetij, ki so se uvrstila v ožji izbor, obiskala in se v podjetju pogovarjala s strokovnjaki različnih področij, odgovornimi za implementacijo industrije 4.0, odgovornimi za digitalizacijo, odgovornimi za razvoj, proizvodnjo in IT.

V okviru pogovorov v podjetjih želi KPMG podrobneje spoznati dobre prakse, ki so bile predstavljene v izpolnjenih vprašalnikih, in se podrobno seznaniti z njihovim celovitim poslovno-tehnološkim procesom.

Finalisti se bodo predstavili na dogodku 9. oktobra

Na podlagi dodatnega ocenjevanja podjetij na terenu bo KPMG med šestimi podjetji v ožjem izboru izbral tri finaliste, ki se bodo na sklepnem dogodku 9. oktobra potegovali za naziv tovarna leta.

Dogodek bo v Novem mestu gostila farmacevtska družba Krka, ki je s svojim sodobnim obratom za proizvodnjo trdih oblik zdravil Notol 2 lani najbolj prepričala štiričlansko strokovno komisijo in se veselila lovorike tovarna leta 2018. V finale izbora sta se poleg Krke uvrstila še proizvajalec sesalnih enot in elektronsko komutiranih motorjev Domel ter proizvajalec kompleksnih plastičnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo Polycom.

Nagrado tovarna leta 2019 bo Časnik Finance najboljšemu proizvodnemu podjetju v Sloveniji podelil v družbi vodij proizvodnje in menedžerjev iz industrijskih podjetij, strokovnjakov in organizacij, ki sooblikujejo razvoj slovenske industrije, ter partnerjev in sodelavcev projekta Tovarna leta. Dogodek, ki bo vključeval tudi ogled obrata za proizvodnjo tablet in kapsul Notol 2, je brezplačen, prijave nanj pa Časnik Finance že sprejema.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Mladi Primorci so pokazali velik potencial regije v panogi informacijske tehnologije

Na delavnici Next Talent Hub so mladi pod strokovnim vodstvom in z uporabo najnovejših tehnologij na dvotedenski brezplačni delavnici...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (intervju) Naredili korak naprej in v podjetje povezali vseh 900 IT-strokovnjakov

Trenutno delamo pri približno sto projektih, pred dvema letoma jih je bilo pol manj, je povedal Sergej Detjuk, glavni direktor informatike...

Tovarna
Novice
Novice Industrijsko brezžično omrežje 5G – zanesljivo povezani v milisekundi

Velika industrijska in tehnološka podjetja se izjemnih možnosti industrijskega brezžičnega omrežja 5G zavedajo že lep čas

Tovarna
Novice
Novice Stičišče znanosti in gospodarstva na MOS tudi o novodobnih poklicih

Med 10. in 15. septembrom bodo v Celju predstavili tudi vrhunske tehnologije na področju mehatronike, robotike in bionike