Uspešna proizvodna podjetja: Še imate čas, da se potegujete za lovoriko tovarna leta 2019

Uspešna proizvodna podjetja: Še imate čas, da se potegujete za lovoriko tovarna leta 2019
Uspešna proizvodna podjetja: Še imate čas, da se potegujete za lovoriko tovarna leta 2019
  17.04.2019  |  17:00
Čas branja: 3 min
Rok za prijavo je 30. april, vstopna točka pa izpolnjen vprašalnik.

Če se želite potegovati za lovoriko tovarna leta 2019, je za to še čas. Rok za prijavo je 30. april, prvi korak pa izpolnjen vprašalnik s štirimi sklopi vprašanj, ki ga najdete tukaj.

Za lovoriko tovarna leta 2018 se je lani potegovalo 14 podjetij. Kot je znano, je strokovno komisijo na sklepnem dogodku v Kranju med tremi finalisti najbolj prepričala Krka z obratom Notol 2. V finale sta se uvrstili še družbi Domel in Polycom.

Razpis odprte narave, sodelovanje brezplačno

Razpis za sodelovanje v izboru tovarne leta je tudi letos, tako kot lani, odprt za vsa uspešna proizvodna podjetja v Sloveniji. Z vabilom pa smo na Časniku Finance tudi letos k sodelovanju posebej povabili blizu 150 uspešnih proizvodnih podjetij, ki pri svojih rezultatih izstopajo po dodani vrednosti na zaposlenega, doseženem EBIDTA, marži EBIT, majhni zadolženosti …

Sodelovanje v izboru za tovarno leta 2019 je za podjetje brezplačno, brezplačna je tudi udeležba na sklepnem dogodku izbora tovarne leta.

Zmagovalca bo izbrala štiričlanska strokovna komisija

Najboljše proizvodno podjetje, tovarno leta 2019, bo na sklepnem dogodku izbora izbrala štiričlanska strokovna komisija. Odgovorna naloga čaka Antona Papeža, svetovalca družbe Interenergo, ki je tudi predsednik strokovne komisije, njeni člani pa so še Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, Stane Merše, vodja Centra za energetsko učinkovitost pri Institutu Jožefa Stefana in predstavnik tovarne leta 2018, dr. Aleš Rotar, član Krkine uprave za razvoj in proizvodnjo zdravil. Prihodnje leto se bo strokovni komisiji pridružil predstavnik letošnjega izbora oziroma tovarne leta 2019.

Člani strokovne komisije bodo tovarno leta 2019 izbrali po tem, ko bodo finaliste izbora – od tri do pet podjetij – po kratki predstavitvi njihovih dobrih proizvodnih praks pred občinstvom izprašali oziroma »zaslišali«.

Sklepni dogodek 9. oktobra vključuje tudi ogled Notola 2

Sklepni dogodek letošnjega izbora v Novem mestu 9. oktobra gosti farmacevtska družba Krka, ki je za svoj obrat Notol 2, v katerem izdelujejo tablete in kapsule, lani prejela lovoriko tovarna leta 2018.

Udeleženci sklepnega dogodka bodo imeli priložnost Notol 2, ki so ga v Krki odprli leta 2015, vanj pa vložili 200 milijonov evrov, spoznati od blizu oziroma si v živo ogledati, kako v njem poteka proizvodnja tablet in kapsul.

Čeprav proizvodnja poteka pod strogimi in nadzorovanimi pogoji, pa obiskovalcem Notola 2 ni treba nositi zaščitnih oblačil. V novomeški družbi so namreč že ob snovanju svoje največje naložbe doslej imeli v mislih tudi obiskovalce, ki bi si želeli ogledati oziroma spoznati proizvodnjo zdravil, ki poteka v čistih proizvodnih prostorih, v katere je sicer vstop mogoč le v ustrezni zaščitni obleki.

V sedem nadstropij visokem obratu, ki se razteza na 55 tisoč kvadratnih metrih in ga sestavljajo štiri stavbe, so namreč namestili tudi veliko stekleno panoramsko dvigalo in zgradili dva hodnika, ki sta od visokoregalnega skladišča in pakirnice ločena s stekleno steno.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Ljubljanske mlekarne bodo iz mleka slovenskih krav za vso Evropo delale Siggijev islandski jogurt skyr

V Ljubljanskih mlekarnah vsak dan v različne mlečne izdelke v povprečju predelajo 550 tisoč litrov mleka, od tega je kar 80 odstotkov...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Ajdovski Incom daleč pred vsemi pri izdelavi risanih junakov na sladolednih palčkah

Incom risane junake na sladolednih palčkah izdeluje tudi za več milijard evrov vredne blagovne znamke; letno izdelajo med 140 in 150...

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo V Ljubljani bodo ta teden predstavljene prakse in novosti na področju digitalizacije v industriji

Ta četrtek, 9. maja 2019 od 8.30 ure dalje bo v Raddison Blu Plaza Hotelu v Ljubljani potekala konferenca Digitalne prakse in novosti v...

Tovarna
Novice
Novice Microsoft in Kolektor bosta skupaj razvijala rešitve za pametne tovarne

Sodelovala bosta pri razvoju rešitev za pametne tovarne, ki bodo temeljile na tehnologijah umetne inteligence in interneta stvari

Tovarna
Novice
Novice V industriji 21. stoletja pomembna tudi bionika

Čeprav je bionika mlada veda, bo pomembno vplivala na razvoj prihodnje industrije; inženirje bionike izobražujejo tudi pri nas

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo Na Microsoftovi NT konferenci 2019 v ospredju razvoj umetne inteligence

Prihodnji teden, od 21. do 23 maja, 24. Microsoftova NT konferenca v Portorožu