Solkanski Business Solutions bo svoje znanje s strankami delil prek novih kanalov

Solkanski Business Solutions bo svoje znanje s strankami delil prek novih kanalov
Solkanski Business Solutions bo svoje znanje s strankami delil prek novih kanalov
  11.03.2019  |  15:20
Čas branja: 5 min
Ponudnik celostnih informacijskih rešitev je lani prihodke povečal za petino, čisti dobiček za četrtino, število zaposlenih pa za 20

Minulo leto je bilo za skupino Business Solutions, ki trenutno zaposluje več kot 80 ljudi, podobno uspešno kot leto 2017, ko so prihodke od prodaje povečali za petino, na približno pet milijonov evrov, in za petino povečali število zaposlenih.

»Če se razmere na trgu ne bodo občutno spremenile in z dodatno ponudbo lastnih rešitev, ki so že v razvoju, ter seveda dodatno kadrovsko zasedbo v letu 2019, letos računamo na vnovično povečanje prihodkov od prodaje,« je povedal Jernej Rehar, direktor ponudnika celostnih informacijskih rešitev Business Solutions.

In dodal, da bodo k temu pripomogle dodatne kadrovske okrepitve, ki so doprinesle dodatna znanja, poglede, ideje in rešitve v tej hitri in fleksibilni informacijski industriji.

Svoje znanje bodo delili prek novih dostopnih kanalov

»Zavedamo se, da so stranke lačne znanja na področju poslovnih in informacijskih procesov. Mi to znanje imamo in ga lahko ponudimo prek novih dostopnih kanalov, ki jih bomo ustvarili – gre za bloge, spletne seminarje oziroma webinarje ter predavanja. Ker imamo ogromno znanja s prakse, je cilj postati točka in baza znanja, kjer bomo združili vsebino poslovnih procesov, mehkih vidikov ter vse skupaj navezali na informacijske sisteme. Tako bomo svoje dobre prakse na podlagi izkušenj še lažje delili s strankami, ki smo jim do zdaj lahko to predali le v živo, ko smo skupaj zagnali projekt optimizacije poslovnih procesov in uvedbe sistemov,« je načrte pojasnil Jernej Rehar.

In kakšne vrste znanja bodo lahko dobile njihove stranke? Kot pravi, gre za:

 • znanja s področja informacijskih sistemov ERP, CRM, upravljanje z dokumenti… ter z njimi povezana vsebinska znanja;
 • mehke veščine, ki so povezane z informacijskimi sistemi - projektno vodenje, upravljanje človeških virov, menedžment …;
 • znanja o večjih zakonodajnih spremembah in posodobitvah na tem področju;
 • znanja o novostih v tehnologiji 4.0. – avtomatizacija, izmenjava podatkov, oblikovanje izdelkov in storitev po meri …

  »Ker ne želimo predstavljati samo teorije, ampak strankam in bralcem dati vsebine, ki so uporabne v realnem življenju, bomo vsebino vedno navezali na informacijska orodja. Tako bo takšno znanje možno pretvoriti v praktično izvedljivo zgodbo,« pojasnjuje sogovornik.

  Poletni kamp za mlade IT-talente

  S poletjem bodo v Business Solutions izvedli tudi poletni kamp za mlade talente z IT-področja. Prvič so ga predstavili prejšnji teden na kariernem sejmu v Novi Gorici. Kot je pojasnil Rehar, bo poletni kamp trajal dva tedna. »Izbrani udeleženci bodo imeli nalogo razviti produkte, ki so smiselni za lansiranje na trg. Glavni cilj dogodka je umestiti mlade talente v realno okolje, kjer bo njihov rezultat dejansko pustil pečat na trgu. Mladi bodo imeli možnost prejeti ogromno znanja od dodeljenih mentorjev, mi pa bomo bolje spoznali udeležence in potem najboljšim omogočili zaposlitev v našem tehnološko naprednem podjetju,« pravi sogovornik.

  Poudarek tudi na promociji nove Microsoftove rešitve ERP

  Letos bo fokus družbe tudi na novi Microsoftovi rešitvi ERP, poimenovani Dynamics 365 Business Central. Dosedanja rešitev Dynamics NAV bo namreč postopoma dobila naslednika. Novo rešitev bodo promovirali in ponujali tako proizvodnim kot tudi preostalim podjetjem. Dynamics 365 Business Central, ki je rešitev vse v enem oziroma »all in one«, je naslednja generacija Dynamics NAV za obdobje digitalne transformacije oziroma za popolno digitalno transformacijo podjetja. Rešitev je na voljo v oblaku ali na naročnikovi infrastrukturi.

  Prihodki lani večji za petino, dobiček za četrtino

  Business Solutions je lani prihodke povečal za 20 odstotkov, na približno šest milijonov evrov, čisti dobiček pa celo za 25 odstotkov, na pol milijona evrov. Kot pojasnjuje Rehar, je rast posledica novih kadrovskih okrepitev – število zaposlenih se je lani povečalo za 20 - in širitve dejavnosti, ki vključuje tudi hčerinsko podjetje Creanest; to se primarno ukvarja z digitalnim marketingom in rešitvami, temelječimi na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov.

  »Z novimi kadrovskimi okrepitvami in novim znanjem, ki so ga doprinesli novi člani ekipe, smo v minulem letu lahko zagnali nove in uspešno končali odprte projekte. S tem smo optimizirali proces implementacije pri strankah in dosegli roke v dogovorjenem terminu. Z novimi močmi nam je uspelo dodaten trud vložiti v področja uvedbe rešitev pri strankah in nadgradnje starejših različic aplikativne programske opreme kot tudi v nadaljnji razvoj svojih lastnih rešitev.

  Rezultat pa se ni poznal samo v časovni premici, temveč tudi pri kakovosti izvedbe projektov. Ta dejavnika sta pustila največji pečat pri zadovoljstvu strank, kar se posledično preslika na naše dobro ime podjetja. Moramo poudariti, da se je večina novih strank za nas odločila prav zaradi prejetih referenc, kar je za nas sporočilo, da delamo v pravi smeri,« pravi sogovornik.

  Ob tolikšni rasti je moral Business Solutions poskrbeti tudi za širitev poslovnih prostorov. »Začeli smo reorganizirati prostor delovanja, saj želimo, da je ta čim bolj prijeten za celotno ekipo in odseva energijo, ki jo vlagajo vsi zaposleni, nazaj,« pravi sogovornik.

  Lani dve novi lastni rešitvi

  Na vprašanje, kolikšen del so k rasti pripomogle nove oziroma nadgrajene rešitve, ki jih ponujajo svojim strankam, je Rehar odgovoril: »Lani smo trgu ponudili dve novi, lastni rešitvi. In sicer rešitev naprednega vodenja časa zaposlenih AllForTime in rešitev naprednega vodenja logističnih enot znotraj skladiščnega informacijskega sistema PowerWMS.

  Rešitvi smo zasnovali na podlagi povpraševanja strank, in sicer z namenom izboljšanja podpore poslovnim procesom. Obe rešitvi je trg pozitivno sprejel in v sodelovanju s strankami ju tudi nadalje razvijamo.

  Poleg tega smo svojo dejavnost lani razširili na področje digitalnega marketinga in rešitev na podlagi tehnologije veriženja blokov, kjer smo poleg krovnega projekta za italijanskega naročnika pridobili tudi večje število manjših.

  Trenutno poteka še razvoj produkta AllForTeam, ki je namenjen projektnemu vodenju. Zavedamo se, da je na trgu ogromno tovrstnih produktov, vendar jih večina ne reši izzivov, ki jih bo rešil AllForTeam. Več o produktu bomo razkrili poleti.«

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Mladi Primorci so pokazali velik potencial regije v panogi informacijske tehnologije

Na delavnici Next Talent Hub so mladi pod strokovnim vodstvom in z uporabo najnovejših tehnologij na dvotedenski brezplačni delavnici...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (intervju) Naredili korak naprej in v podjetje povezali vseh 900 IT-strokovnjakov

Trenutno delamo pri približno sto projektih, pred dvema letoma jih je bilo pol manj, je povedal Sergej Detjuk, glavni direktor informatike...

Tovarna
Novice
Novice Industrijsko brezžično omrežje 5G – zanesljivo povezani v milisekundi

Velika industrijska in tehnološka podjetja se izjemnih možnosti industrijskega brezžičnega omrežja 5G zavedajo že lep čas

Tovarna
Novice
Novice Stičišče znanosti in gospodarstva na MOS tudi o novodobnih poklicih

Med 10. in 15. septembrom bodo v Celju predstavili tudi vrhunske tehnologije na področju mehatronike, robotike in bionike