Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta 2019

Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta 2019
Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta 2019
  31.01.2019  |  01:00
Čas branja: 3 min

Tudi letos dajemo možnost uspešnim industrijskim podjetjem oziroma njihovim strokovnjakom za proizvodnjo, da svoje dobre prakse na področju digitalizacije, tehnološke naprednosti in učinkovitosti proizvodnje postavijo ob bok drugim in se z njimi pomerijo v izboru za tovarno leta.

Spomnimo, da je na sklepnem dogodku prvega izbora tovarne leta med tremi finalisti – družbami Domel, Krka z obratom Notol 2 in Polycom - strokovno komisijo lani oktobra najbolj prepričala novomeška farmacevtska družba Krka.

Kaj nagrajujemo

Z nagrado tovarna leta posebej nagrajujemo tehnološko naprednost proizvodnih podjetij, natančneje sposobnost podjetij, da v svoji proizvodnji in pri svojem poslovanju uporabljajo novejše, zmogljivejše in boljše tehnologije ter procese, kar se pozitivno izkaže v poslovnih rezultatih podjetja.

Kdo lahko sodeluje v izboru

K sodelovanju v izboru za tovarno leta so vabljena industrijska podjetja s sedežem v Sloveniji, ki poslujejo z dobičkom.

Kako se podjetja prijavijo na izbor

Podjetja se za sodelovanje v izboru tovarne leta prijavijo tako, da izpolnijo vprašalnik s štirimi ključnimi sklopi: tehnološka naprednost proizvodnega podjetja, poslovno-finančna uspešnost, skrb za okolje in skrb za zaposlene.

Kje je objavljen vprašalnik

Vprašalnik, ki ga je pripravila družba KPMG poslovno svetovanje, strokovni partner projekta Tovarna leta, je objavljen na strani www.tovarna-leta.si, kjer so poleg vprašalnika objavljeni tudi razpisni pogoji, skupaj s pogodbo o varovanju zaupnosti podatkov ter sklepnem dogodku izbora.

Je za sodelovanje treba plačati

Za sodelovanje v izboru tovarne leta podjetjem ni treba plačati. Brezplačna je tudi udeležba na sklepnem dogodku izbora tovarne leta.

Kdaj se bo izbor začel

Izbor se začne 30. aprila, ko podjetja izpolnjene vprašalnike pošljejo družbi KPMG poslovno svetovanje na e-naslov: tovarnaleta@kpmg.si.

Kako bo izbor potekal

KPMG bo vse prejete vprašalnike pretehtal ter ocenil in zatem na podlagi ovrednotenih odgovorov v ožji izbor uvrstil do 10 podjetij.

Podjetja, ki se bodo uvrstila v ožji izbor, bo ekipa KPMG obiskala ter se ob ogledu proizvodnje pogovorila s pomembnimi predstavniki podjetja.

Na podlagi ugotovitev s terena bodo v KPMG podjetja dodatno ocenili. Pri tem bo največji poudarek na obsegu uporabe novejših, zmogljivejših in boljših tehnologij ter rezultatih, ki jih te prinašajo podjetju.

Na podlagi ocene s terena bo KPMG v sodelovanju z ekipo Tovarne leta izbral od tri do pet finalistov, ki se bodo na sklepnem dogodku potegovali za nagrado tovarna leta.

Najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji, prejemnika nagrade tovarna leta, bo na sklepnem dogodku na podlagi predstavitev podjetij in javnega pogovora s finalisti izbrala strokovna komisija uglednih menedžerjev in strokovnjakov.

Kaj bo zanimalo strokovno komisijo

Člani strokovne komisije bodo finalistom postavili vprašanja o njihovih ključnih proizvodnih tehnologijah in procesih, s katerimi v podjetjih povečujejo uspešnost svojega poslovanja, krepijo konkurenčnost na trgu ter ohranjajo in pridobivajo kupce.

Kdaj bo podelitev nagrade

Prejemnika nagrade tovarna leta oziroma najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji bomo razglasili v začetku oktobra.

Kje bo podelitev nagrade

Podelitev nagrade tovarna leta bo v Novem mestu, v farmacevtski družbi Krka, ki je nagrado tovarna leta 2018 prejela lani.

Na dogodek pa bomo poleg predstavnikov podjetij, ki bodo sodelovala v izboru tovarne leta, povabili tudi druge menedžerje in vodje proizvodnje v slovenskih industrijskih podjetjih ter partnerje projekta Tovarna leta, pa tudi strokovnjake in organizacije, ki so zainteresirane za razvoj proizvodne skupnosti v Sloveniji.

Zakaj sodelovati v izboru

S sodelovanjem v izboru tovarne leta in na sklepnem dogodku ob podelitvi nagrade bodo menedžerji in proizvodni inženirji spoznali dobre prakse svojih kolegov, svoje rešitve primerjali z drugimi, izvedeli, kako izzive ob uvajanju naprednih tehnologij in procesov rešujejo v sorodnih podjetjih, dobili priložnost, da se s svojimi kolegi in različnimi proizvodnimi strokovnjaki srečajo in pogovorijo v živo, dobili povratne informacije in ideje za izboljšave …

Poleg naštetega sodelovanje v izboru tovarna leta podjetjem daje možnost, da ekipi svojih vodilnih proizvodnih inženirjev izkaže dodatno priznanje za njihovo delo ter hkrati s predstavitvijo svojih dobrih poslovnih praks v ekipo privabi mlade inženirske talente.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Vsak evropski avtomobil narejen tudi z orodjem Gorenja Orodjarne

Na leto za avtomobilsko industrijo naredijo med 60 in 70 orodij za preoblikovanje pločevine; v nekaj letih želijo vstopiti v segment...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Adient Novo mesto po sistemu JIT vsake 1,25 minute naredi avtomobilski sedež

Na leto naredijo več kot 200 tisoč garnitur sedežev za avtomobile, na dan do tisoč; v okviru štirih programov izdelujejo približno...

Tovarna
Novice
Novice Kranjski Iskratel vstopa še na trg medicine

V prvi fazi bo Iskratel proizvajal tiskana vezja za diagnostične medicinske pripomočke; njihov cilj je postati tudi proizvajalec lastnih...

Tovarna
Novice
Novice (video) Tako Špica International »našpiči« sodelavce v podjetjih za še boljše rezultate poslovanja

Slovenija je za proizvodna podjetja odlična platforma, dokaz so izvozni uspehi, poudarja ustanovitelj in direktor družbe Špica...

Tovarna
Izbor Tovarne leta
Izbor Tovarne leta (Tovarna leta 2019) Najboljše industrijsko podjetje bo med tremi finalisti izbrala strokovna komisija

Na sklepnem dogodku izbora 9. oktobra, ki ga gosti farmacevtska družba Krka, tovarna leta 2018, tudi ogled proizvodnje v obratu Notol 2

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Reportaža: Kako v Salonitu Anhovo vsak dan izdelajo tri tisoč ton cementa

Mešanico apnenčastih in glinenih surovin v cement spremenijo v dveh urah; na leto izdelajo milijon ton cementa, vsak teden vanj predelajo...

Tovarna
Novice
Novice Zakaj sploh industrija 5.0?

Industrija 5.0 človeka vrača v proizvodnji proces, vendar v precej drugačni vlogi kot nekoč.