Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta 2019

Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta 2019
Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta 2019
  31.01.2019  |  01:00
Čas branja: 3 min

Tudi letos dajemo možnost uspešnim industrijskim podjetjem oziroma njihovim strokovnjakom za proizvodnjo, da svoje dobre prakse na področju digitalizacije, tehnološke naprednosti in učinkovitosti proizvodnje postavijo ob bok drugim in se z njimi pomerijo v izboru za tovarno leta.

Spomnimo, da je na sklepnem dogodku prvega izbora tovarne leta med tremi finalisti – družbami Domel, Krka z obratom Notol 2 in Polycom - strokovno komisijo lani oktobra najbolj prepričala novomeška farmacevtska družba Krka.

Kaj nagrajujemo

Z nagrado tovarna leta posebej nagrajujemo tehnološko naprednost proizvodnih podjetij, natančneje sposobnost podjetij, da v svoji proizvodnji in pri svojem poslovanju uporabljajo novejše, zmogljivejše in boljše tehnologije ter procese, kar se pozitivno izkaže v poslovnih rezultatih podjetja.

Kdo lahko sodeluje v izboru

K sodelovanju v izboru za tovarno leta so vabljena industrijska podjetja s sedežem v Sloveniji, ki poslujejo z dobičkom.

Kako se podjetja prijavijo na izbor

Podjetja se za sodelovanje v izboru tovarne leta prijavijo tako, da izpolnijo vprašalnik s štirimi ključnimi sklopi: tehnološka naprednost proizvodnega podjetja, poslovno-finančna uspešnost, skrb za okolje in skrb za zaposlene.

Kje je objavljen vprašalnik

Vprašalnik, ki ga je pripravila družba KPMG poslovno svetovanje, strokovni partner projekta Tovarna leta, je objavljen na strani www.tovarna-leta.si, kjer so poleg vprašalnika objavljeni tudi razpisni pogoji, skupaj s pogodbo o varovanju zaupnosti podatkov ter sklepnem dogodku izbora.

Je za sodelovanje treba plačati

Za sodelovanje v izboru tovarne leta podjetjem ni treba plačati. Brezplačna je tudi udeležba na sklepnem dogodku izbora tovarne leta.

Kdaj se bo izbor začel

Izbor se začne 30. aprila, ko podjetja izpolnjene vprašalnike pošljejo družbi KPMG poslovno svetovanje na e-naslov: tovarnaleta@kpmg.si.

Kako bo izbor potekal

KPMG bo vse prejete vprašalnike pretehtal ter ocenil in zatem na podlagi ovrednotenih odgovorov v ožji izbor uvrstil do 10 podjetij.

Podjetja, ki se bodo uvrstila v ožji izbor, bo ekipa KPMG obiskala ter se ob ogledu proizvodnje pogovorila s pomembnimi predstavniki podjetja.

Na podlagi ugotovitev s terena bodo v KPMG podjetja dodatno ocenili. Pri tem bo največji poudarek na obsegu uporabe novejših, zmogljivejših in boljših tehnologij ter rezultatih, ki jih te prinašajo podjetju.

Na podlagi ocene s terena bo KPMG v sodelovanju z ekipo Tovarne leta izbral od tri do pet finalistov, ki se bodo na sklepnem dogodku potegovali za nagrado tovarna leta.

Najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji, prejemnika nagrade tovarna leta, bo na sklepnem dogodku na podlagi predstavitev podjetij in javnega pogovora s finalisti izbrala strokovna komisija uglednih menedžerjev in strokovnjakov.

Kaj bo zanimalo strokovno komisijo

Člani strokovne komisije bodo finalistom postavili vprašanja o njihovih ključnih proizvodnih tehnologijah in procesih, s katerimi v podjetjih povečujejo uspešnost svojega poslovanja, krepijo konkurenčnost na trgu ter ohranjajo in pridobivajo kupce.

Kdaj bo podelitev nagrade

Prejemnika nagrade tovarna leta oziroma najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji bomo razglasili v začetku oktobra.

Kje bo podelitev nagrade

Podelitev nagrade tovarna leta bo v Novem mestu, v farmacevtski družbi Krka, ki je nagrado tovarna leta 2018 prejela lani.

Na dogodek pa bomo poleg predstavnikov podjetij, ki bodo sodelovala v izboru tovarne leta, povabili tudi druge menedžerje in vodje proizvodnje v slovenskih industrijskih podjetjih ter partnerje projekta Tovarna leta, pa tudi strokovnjake in organizacije, ki so zainteresirane za razvoj proizvodne skupnosti v Sloveniji.

Zakaj sodelovati v izboru

S sodelovanjem v izboru tovarne leta in na sklepnem dogodku ob podelitvi nagrade bodo menedžerji in proizvodni inženirji spoznali dobre prakse svojih kolegov, svoje rešitve primerjali z drugimi, izvedeli, kako izzive ob uvajanju naprednih tehnologij in procesov rešujejo v sorodnih podjetjih, dobili priložnost, da se s svojimi kolegi in različnimi proizvodnimi strokovnjaki srečajo in pogovorijo v živo, dobili povratne informacije in ideje za izboljšave …

Poleg naštetega sodelovanje v izboru tovarna leta podjetjem daje možnost, da ekipi svojih vodilnih proizvodnih inženirjev izkaže dodatno priznanje za njihovo delo ter hkrati s predstavitvijo svojih dobrih poslovnih praks v ekipo privabi mlade inženirske talente.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Ajdovski Incom daleč pred vsemi pri izdelavi risanih junakov na sladolednih palčkah

Incom risane junake na sladolednih palčkah izdeluje tudi za več milijard evrov vredne blagovne znamke; letno izdelajo med 140 in 150...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (intervju) Tom PIT in Energetika Ljubljana uspešno končala največji IoT- projekt v regiji

Tjaša Marciuš, direktorica operative v tehnološkem podjetju Tom PIT o projektu Pametni sistem toplotne energije (PSTE) za Energetiko...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (intervju) Simon Rečnik: Strahovom, da bo Lek le ‘pakirnica’, se lahko danes le nasmehnemo 1

Direktor Lekove Tovarne trdnih izdelkov Lendava pojasnjuje posledice več kot stomilijonske investicije Novartisa v Pomurju

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Argeta v tovarni v Izoli v dveh desetletjih s 6 na 28 okusov

Vsak dan v pašteto predelajo 20 ton kokošjega ali 10 ton ribjega mesa; na dveh proizvodnih linijah izdelujejo 136 različnih izdelkov za...

Tovarna
Novice
Novice Microsoft in Kolektor bosta skupaj razvijala rešitve za pametne tovarne

Sodelovala bosta pri razvoju rešitev za pametne tovarne, ki bodo temeljile na tehnologijah umetne inteligence in interneta stvari

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse V pametni tovarni le s klikom do oblikovanja in izvajanja optimalnega proizvodnega plana

Takšen cilj si je postavila ekipa v laboratoriju LASIM na ljubljanski strojni fakulteti, ko je začela snovati demonstracijski center...

Tovarna
Novice
Novice Vrata je odprla prva demonstracijska pametna tovarna v Sloveniji

Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani so v Laboratoriju za strego, montažo in pnevmatiko LASIM danes odprli demonstracijski...

Tovarna
Novice
Novice Tovarne prihodnosti nastajajo na Kitajskem

Za obvladovanje tovarn prihodnosti so nujni tako izobraženi ljudje kot prava strategija podjetja