Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar

Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar
Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar
  18.10.2018  |  15:26
Čas branja: 2 min

Microsoft je predstavil rezultate nove raziskave o prevarah, ki zlorabljajo tehnično podporo, ki kaže, da so ljudje manjkrat izpostavljeni tovrstnim prevaram in tudi manj dovzetni zanje. Večji delež uporabnikov kot leta 2016, ko je Microsoft objavil predhodno poročilo Global Tech Support Scam Research, je tako razvil zdrav dvom v nezaželene stike s strani tehnoloških podjetij. Podobno kot pri predhodni raziskavi se je tudi tokrat pokazalo, da tovrstnim prevaram bolj pogosto podležejo mladi (generacija Z in milenijci) ter moški. Raziskovalci so to pripisali dejstvu, da se na spletu vedejo bolj tvegano, hkrati pa lahko njihova večja domačnost s tehnološkimi podjetji v primerjavi s starejšimi generacijami vodi do prevelikega zaupanja v lastno znanje o spletu in napravah.

Kljub nekaterim spodbudnim ugotovitvam pa Microsoft opozarja, da so tovrstne prevare še vedno nevarne, saj mnogi zaradi njih še vedno izgubljajo denar in čas. V zadnjih 12 mesecih so bili tako trije od petih potrošnikov izpostavljeni poskusom prevare s tehnično podporo. Eden od petih potrošnikov je poskusu podlegel in nadaljeval stike s sleparji, kar je pogosto vodilo do izgube denarja. Hkrati Microsoft opozarja, da so se sleparji prilagodili tehnološkim spremembam z uporabo bolj naprednih taktik, ki ciljajo spletne uporabnike s prevarantskimi e-sporočili, z lažnimi spletnimi stranmi in pojavnimi okni. Ob kraji osebnih in finančnih podatkih prav tako poskušajo namestiti škodljivo programsko opremo in izvleči denar za lažno tehnično podporo za neobstoječe računalniške težave.

Microsoft vsak mesec prejme približno 11.000 pritožb od ljudi, ki so bili žrtev sleparjev, ki so se pretvarjali, da nudijo tehnično podporo iz uglednih tehnoloških podjetij, kot so Microsoft, Dell in Apple.

Kaj so prevare s tehnično podporo?

Gre za prevare, pri katerih sleparji poskušajo uporabnike prepričati, da se obrnejo na lažno tehnično podporo. Sleparji se pretvarjajo, da so iz uglednega tehnološkega podjetja, in trdijo, da je z uporabnikovim računalnikom nekaj narobe, na primer da je bila nameščena zlonamerna programska oprema ali da je prišlo do težav z licenciranjem. Nato poskušajo uporabnike prepričati, da plačajo za storitve ali programsko opremo, s katero je mogoče odpraviti domnevne težave. Prav tako lahko poskusijo pridobiti dostop do računalnika z namestitvijo aplikacije za oddaljeno upravljanje.

Nasveti za zaščito pred prevarami s tehnično podporo

Bodite previdni pri nezaželenih pojavnih oknih na svoji napravi. Ne kliknite nanje in ne kličite prikazanih telefonskih številk.

  • Microsoft ne bo nikoli proaktivno stopil v stik z vami, da bi vam ponudil tehnično podporo, za katero niste zaprosili. Vsaka komunikacija, ki jo Microsoft ima z uporabniki, mora biti začeta na strani samega uporabnika.
  • Nikoli ne prepustite nadzora nad svojim računalnikom drugim osebam, če ne morete preveriti, da gre za legitimnega predstavnika podporne ekipe iz podjetja, katerega stranka ste že.
  • Če dvomite, ali vas je resnično poklical Microsoft, odložite slušalko in stopite v stik z Microsoftom neposredno prek strani support.microsoft.com.
  • Če menite, da ste žrtev prevare s tehnično podporo, dogodek prijavite Microsoftu, organom pregona in organizaciji za zaščito potrošnikov.

O Microsoftu

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) omogoča digitalno preobrazbo za obdobje pametnega oblaka in pametnega roba. Njegovo poslanstvo je, da vsem ljudem in vsem organizacijam omogoči, da dosežejo več.
Vir: Microsoft Slovenija

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Novice
Novice Trg kobotov bo eksplodiral

Vrednost trga industrije 4.0 se bo do leta 2023 s sedanjih 41 milijard evrov zvišala na 271 milijard evrov, ocenjuje pri IoT Analytics

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Solkanski Business Solutions bo svoje znanje s strankami delil prek novih kanalov

Ponudnik celostnih informacijskih rešitev je lani prihodke povečal za petino, čisti dobiček za četrtino, število zaposlenih pa za 20

Tovarna
Izbor Tovarne leta
Izbor Tovarne leta Tehnološka naprednost proizvodnje pelje do zmage v izboru tovarne leta

Razpis za nagrado tovarna leta 2019 je odprt za vsa proizvodna podjetja, ki poslujejo z dobičkom

Tovarna
Novice
Novice Rešitve za napredno industrijo gredo za med

Siemens, Yaskawa Slovenija in Ristro, Metronik, BTS Company in MB-Naklo o naprednih rešitvah na četverčku strokovnih sejmov

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (intervju) Nova generacija tehnologije Tom PIT temelji na arhitekturi mikrostoritev

Tomaž Pipinič, direktor celjskega tehnološkega podjetja Tom PIT, o inovativni tehnologiji, digitalizaciji in razmerah na slovenskem...

Tovarna
Novice
Novice Siemens je številka ena na področju patentov v Evropi v lanskem letu

Na lestvici Evropskega patentnega urada za leto 2018 je z drugega napredoval na prvo mesto; več kot 25 odstotkov prijavljenih patentov na...

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo Kako financirati naložbo v gozdno - lesno predelovalne obrate?

S financiranjem naložb v gozdno - lesno predelovalno verigo lahko podjetje pridobi posojilo v vrednosti do pet milijonov evrov z...