Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar

Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar
Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar
  18.10.2018  |  15:26
Čas branja: 2 min

Microsoft je predstavil rezultate nove raziskave o prevarah, ki zlorabljajo tehnično podporo, ki kaže, da so ljudje manjkrat izpostavljeni tovrstnim prevaram in tudi manj dovzetni zanje. Večji delež uporabnikov kot leta 2016, ko je Microsoft objavil predhodno poročilo Global Tech Support Scam Research, je tako razvil zdrav dvom v nezaželene stike s strani tehnoloških podjetij. Podobno kot pri predhodni raziskavi se je tudi tokrat pokazalo, da tovrstnim prevaram bolj pogosto podležejo mladi (generacija Z in milenijci) ter moški. Raziskovalci so to pripisali dejstvu, da se na spletu vedejo bolj tvegano, hkrati pa lahko njihova večja domačnost s tehnološkimi podjetji v primerjavi s starejšimi generacijami vodi do prevelikega zaupanja v lastno znanje o spletu in napravah.

Kljub nekaterim spodbudnim ugotovitvam pa Microsoft opozarja, da so tovrstne prevare še vedno nevarne, saj mnogi zaradi njih še vedno izgubljajo denar in čas. V zadnjih 12 mesecih so bili tako trije od petih potrošnikov izpostavljeni poskusom prevare s tehnično podporo. Eden od petih potrošnikov je poskusu podlegel in nadaljeval stike s sleparji, kar je pogosto vodilo do izgube denarja. Hkrati Microsoft opozarja, da so se sleparji prilagodili tehnološkim spremembam z uporabo bolj naprednih taktik, ki ciljajo spletne uporabnike s prevarantskimi e-sporočili, z lažnimi spletnimi stranmi in pojavnimi okni. Ob kraji osebnih in finančnih podatkih prav tako poskušajo namestiti škodljivo programsko opremo in izvleči denar za lažno tehnično podporo za neobstoječe računalniške težave.

Microsoft vsak mesec prejme približno 11.000 pritožb od ljudi, ki so bili žrtev sleparjev, ki so se pretvarjali, da nudijo tehnično podporo iz uglednih tehnoloških podjetij, kot so Microsoft, Dell in Apple.

Kaj so prevare s tehnično podporo?

Gre za prevare, pri katerih sleparji poskušajo uporabnike prepričati, da se obrnejo na lažno tehnično podporo. Sleparji se pretvarjajo, da so iz uglednega tehnološkega podjetja, in trdijo, da je z uporabnikovim računalnikom nekaj narobe, na primer da je bila nameščena zlonamerna programska oprema ali da je prišlo do težav z licenciranjem. Nato poskušajo uporabnike prepričati, da plačajo za storitve ali programsko opremo, s katero je mogoče odpraviti domnevne težave. Prav tako lahko poskusijo pridobiti dostop do računalnika z namestitvijo aplikacije za oddaljeno upravljanje.

Nasveti za zaščito pred prevarami s tehnično podporo

Bodite previdni pri nezaželenih pojavnih oknih na svoji napravi. Ne kliknite nanje in ne kličite prikazanih telefonskih številk.

  • Microsoft ne bo nikoli proaktivno stopil v stik z vami, da bi vam ponudil tehnično podporo, za katero niste zaprosili. Vsaka komunikacija, ki jo Microsoft ima z uporabniki, mora biti začeta na strani samega uporabnika.
  • Nikoli ne prepustite nadzora nad svojim računalnikom drugim osebam, če ne morete preveriti, da gre za legitimnega predstavnika podporne ekipe iz podjetja, katerega stranka ste že.
  • Če dvomite, ali vas je resnično poklical Microsoft, odložite slušalko in stopite v stik z Microsoftom neposredno prek strani support.microsoft.com.
  • Če menite, da ste žrtev prevare s tehnično podporo, dogodek prijavite Microsoftu, organom pregona in organizaciji za zaščito potrošnikov.

O Microsoftu

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) omogoča digitalno preobrazbo za obdobje pametnega oblaka in pametnega roba. Njegovo poslanstvo je, da vsem ljudem in vsem organizacijam omogoči, da dosežejo več.
Vir: Microsoft Slovenija

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Novice
Novice (intervju) Do zmage na trgu tudi z obvladovanjem tveganj

Pri obvladovanju tveganj, kar je eden izmed glavnih dejavnikov uspešnosti, je pri slovenskih podjetjih še veliko možnosti za napredek.

Tovarna
Novice
Novice Slovenija med državami z največjim deležem robotov v avtoindustriji

V slovenski avtoindustriji je bilo lani 'zaposlenih' 1.075 robotov na 10.000 delavcev; lani smo se skupaj z Avstrijo prvič pridružili...

Tovarna
Novice
Novice Tovarna pijač Dana širi proizvodnjo na sadna polnila, paste in druge polizdelke

Mirnska tovarna Dana si je kruh doslej rezala predvsem z vodami, sokovi, rumom in emulzijami za pijače, od zdaj pa si ga bo še z...

Tovarna
Novice
Novice Prvi koraki slovenskih podjetij v digitalni svet so kratki in plahi

Med motivi preoblikovanja poslovanja podjetja navajajo predvsem optimizacijo poslovnih procesov in večjo učinkovitost zaposlenih

Tovarna
Novice
Novice Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko kmalu center za sodelujočo robotiko

V novem centru, ki ga bodo lahko uporabljala tudi proizvodna podjetja, bodo pokrivali najnovejše tehnologije s področja robotike

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo Microsoft predstavil najnovejše dosežke na področju umetne inteligence

Microsoftove prelomne tehnologije za prevajanje zapustile raziskovalni laboratorij; predstavili smernice za odgovoren razvoj pogovorne...