Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar

Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar
Uporabniki manj dovzetni za prevare s tehnično podporo, a mnogi še vedno izgubljajo čas in denar
  18.10.2018  |  15:26
Čas branja: 2 min

Microsoft je predstavil rezultate nove raziskave o prevarah, ki zlorabljajo tehnično podporo, ki kaže, da so ljudje manjkrat izpostavljeni tovrstnim prevaram in tudi manj dovzetni zanje. Večji delež uporabnikov kot leta 2016, ko je Microsoft objavil predhodno poročilo Global Tech Support Scam Research, je tako razvil zdrav dvom v nezaželene stike s strani tehnoloških podjetij. Podobno kot pri predhodni raziskavi se je tudi tokrat pokazalo, da tovrstnim prevaram bolj pogosto podležejo mladi (generacija Z in milenijci) ter moški. Raziskovalci so to pripisali dejstvu, da se na spletu vedejo bolj tvegano, hkrati pa lahko njihova večja domačnost s tehnološkimi podjetji v primerjavi s starejšimi generacijami vodi do prevelikega zaupanja v lastno znanje o spletu in napravah.

Kljub nekaterim spodbudnim ugotovitvam pa Microsoft opozarja, da so tovrstne prevare še vedno nevarne, saj mnogi zaradi njih še vedno izgubljajo denar in čas. V zadnjih 12 mesecih so bili tako trije od petih potrošnikov izpostavljeni poskusom prevare s tehnično podporo. Eden od petih potrošnikov je poskusu podlegel in nadaljeval stike s sleparji, kar je pogosto vodilo do izgube denarja. Hkrati Microsoft opozarja, da so se sleparji prilagodili tehnološkim spremembam z uporabo bolj naprednih taktik, ki ciljajo spletne uporabnike s prevarantskimi e-sporočili, z lažnimi spletnimi stranmi in pojavnimi okni. Ob kraji osebnih in finančnih podatkih prav tako poskušajo namestiti škodljivo programsko opremo in izvleči denar za lažno tehnično podporo za neobstoječe računalniške težave.

Microsoft vsak mesec prejme približno 11.000 pritožb od ljudi, ki so bili žrtev sleparjev, ki so se pretvarjali, da nudijo tehnično podporo iz uglednih tehnoloških podjetij, kot so Microsoft, Dell in Apple.

Kaj so prevare s tehnično podporo?

Gre za prevare, pri katerih sleparji poskušajo uporabnike prepričati, da se obrnejo na lažno tehnično podporo. Sleparji se pretvarjajo, da so iz uglednega tehnološkega podjetja, in trdijo, da je z uporabnikovim računalnikom nekaj narobe, na primer da je bila nameščena zlonamerna programska oprema ali da je prišlo do težav z licenciranjem. Nato poskušajo uporabnike prepričati, da plačajo za storitve ali programsko opremo, s katero je mogoče odpraviti domnevne težave. Prav tako lahko poskusijo pridobiti dostop do računalnika z namestitvijo aplikacije za oddaljeno upravljanje.

Nasveti za zaščito pred prevarami s tehnično podporo

Bodite previdni pri nezaželenih pojavnih oknih na svoji napravi. Ne kliknite nanje in ne kličite prikazanih telefonskih številk.

  • Microsoft ne bo nikoli proaktivno stopil v stik z vami, da bi vam ponudil tehnično podporo, za katero niste zaprosili. Vsaka komunikacija, ki jo Microsoft ima z uporabniki, mora biti začeta na strani samega uporabnika.
  • Nikoli ne prepustite nadzora nad svojim računalnikom drugim osebam, če ne morete preveriti, da gre za legitimnega predstavnika podporne ekipe iz podjetja, katerega stranka ste že.
  • Če dvomite, ali vas je resnično poklical Microsoft, odložite slušalko in stopite v stik z Microsoftom neposredno prek strani support.microsoft.com.
  • Če menite, da ste žrtev prevare s tehnično podporo, dogodek prijavite Microsoftu, organom pregona in organizaciji za zaščito potrošnikov.

O Microsoftu

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) omogoča digitalno preobrazbo za obdobje pametnega oblaka in pametnega roba. Njegovo poslanstvo je, da vsem ljudem in vsem organizacijam omogoči, da dosežejo več.
Vir: Microsoft Slovenija

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Belokranjska Iskra Kondenzatorji med proizvajalci v Evropi nima para

V Iskrini poslovni enoti Kondenzatorji v Semiču na leto izdelajo do sto milijonov elektronskih kondenzatorjev, nekaj sto tisoč...

Tovarna
Novice
Novice Te vsebine na Tovarni leta so vas v 2018 najbolj pritegnile

Z največ bralci članek o proizvodnji, povezani z novo predsedniško limuzino ruskega predsednika Vladimirja Putina

Tovarna
Novice
Novice Tako proizvodnim podjetjem pomagajo pri optimizaciji in digitalizaciji

Novosti in poudarke v ponudbi pojasnjujejo Siemens, Business Solutions, Microsoft Slovenija, MIT Informatika in Špica International

Tovarna
Novice
Novice Naziv inženirka leta 2018 Dori Domajnko iz RLS Merilne tehnike

V središču izbora Inženirka leta niso inženirski dosežki posameznic, ampak potencial nominirank, da so zgled in navdih mlajšim...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Iskratelova tiskana vezja tudi v pospeševalniku delcev v Cernu

Lani so storitve elektronske proizvodnje za zunanje kupce Iskratelu prinesle skoraj 11 milijonov evrov oziroma dobro desetino prihodkov...

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo Kako si lahko na preprost način zagotovite sredstva za tekočo likvidnost?

S financiranjem MSP, si lahko mala in srednje velika podjetja zagotovijo finančno podporo, ko se odločajo za nakup opredmetenih in...

Tovarna
Novice
Novice Industrijska uporaba bionskih eksoskeletov – bionic 4.0

Uporaba eksoskeletov se bo razširila na številna področja, še zlasti kjer delo v prisilni drži ustvarja bolečine in poškodbe.