(video) Iskratel je usmerjen v zagotavljanje pogojev za učinkovitejše poslovanje svojih kupcev

(video) Iskratel je usmerjen v zagotavljanje pogojev za učinkovitejše poslovanje svojih kupcev
(video) Iskratel je usmerjen v zagotavljanje pogojev za učinkovitejše poslovanje svojih kupcev
  03.07.2018  |  14:02
Čas branja: 2 min
V IKT panogi je kranjska družba Iskratel poznana po tem, da je vedno iskala svojo, drugačno pot

Zgodba podjetja Iskratel, ponudnika komunikacijskih rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij, transporta, javne varnosti in energetike - s proizvodnimi centri in lokalno prisotnostjo v več kot 30 državah - je zgodovina slovenske telekomunikacijske panoge, ki šteje 71 let, s pričetki v takratnem podjetju Iskra.

Tržna pozicija in ugled kranjske družbe sta se izoblikovala skozi industrijske, razvojne, gospodarske, družbene in ne nazadnje tudi politične »revolucije« sodobne zgodovine našega časa.

V letu 2017 so Iskratelu postavili nov poslovni model, ki vodi v še bolj usmerjeno delovanje na štirih poslovnih področjih. Te so ob telekomunikacijah tudi transport, energetika in javna varnost, skupaj pa tvorijo štiri ključne strateške vertikale. Usmerjeni so v iskanje novih poslovnih priložnosti zunaj tradicionalnega telekomunikacijskega segmenta. S premišljenimi in sistematičnimi aktivnostmi vstopajo v druge poslovne in industrijske panoge ter uspešno izvajajo diverzifikacijo produktnega portfelja.

Lani je skupina Iskratel z več kot 900 zaposlenimi ustvarila 89 milijonov evrov prihodkov in 3,5 milijona evrov čistega dobička, v raziskave in razvoj pa vložila 11,7 milijona evrov.

Vedno iskali svojo, drugačno pot

Iskratel, ki ga vodi glavni direktor Željko Puljić, je v IKT panogi poznan in spoštovan po tem, da je vedno iskal svojo, drugačno pot. Ko so konkurenti iskali partnerje v državah s cenejšo delovno silo, se zaradi prihrankov odrekali lastnim znamkam, je Iskratel ohranjal in gradil novo znanje z lastnimi inženirji, razvijal lastno blagovno znamko ter proizvodnjo v domačem Kranju. Uspešno se je povezoval z uglednimi, mednarodnimi partnerji in vnesel koristne izkušnje v svoje delo. To je delil s svojimi podružnicami, podjetji na mednarodnih trgih, kjer deluje kot lokalno podjetje.

Kranjska družba je trdno usmerjena v zagotavljanje pogojev za učinkovitejše, uspešnejše in konkurenčnejše poslovanje svojih kupcev, s tem pa dviga kakovosti življenja vseh, ki te storitve in produkte uporabljajo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Ljubljanske mlekarne bodo iz mleka slovenskih krav za vso Evropo delale Siggijev islandski jogurt skyr

V Ljubljanskih mlekarnah vsak dan v različne mlečne izdelke v povprečju predelajo 550 tisoč litrov mleka, od tega je kar 80 odstotkov...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse V notranjskem Oro Metu so mojstri za orodne plošče nestandardnih dimenzij

Lani so v Oro Metu mehansko obdelali 6.700 ton orodnega jekla in za orodjarne, zlasti nemške, izdelali približno 60 tisoč kosov orodnih...

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo 6 slovenskih študentov gre na regionalno inženirsko tekmovanje PLC+Challenge 2019

Šesterica se bo 17. maja pomerila s študentskimi kolegi iz Hrvaške in Srbije za naziv regionalnega zmagovalca

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo V Ljubljani bodo ta teden predstavljene prakse in novosti na področju digitalizacije v industriji

Ta četrtek, 9. maja 2019 od 8.30 ure dalje bo v Raddison Blu Plaza Hotelu v Ljubljani potekala konferenca Digitalne prakse in novosti v...

Tovarna
Novice
Novice V industriji 21. stoletja pomembna tudi bionika

Čeprav je bionika mlada veda, bo pomembno vplivala na razvoj prihodnje industrije; inženirje bionike izobražujejo tudi pri nas