Rešitve SAP na poti do inteligentnega podjetja

Rešitve SAP na poti do inteligentnega podjetja
Rešitve SAP na poti do inteligentnega podjetja
  13.06.2018  |  18:37
Čas branja: 3 min
Inteligentna podjetja izzive digitalne ekonomije pretvarjajo v konkurenčno prednost

Teden dni po letni konferenci globalnega ponudnika poslovnih aplikacij SAP v Orlandu na Floridi, na kateri se je zbralo več kot 21.600 udeležencev, je SAP Slovenija na poslovnem dogodku o tehnologiji in inovacijah SAP NOW gostil blizu 700 partnerjev in uporabnikov na Brdu pri Kranju.

Kot je uvodoma povedal Gregor Potočar, direktor SAP Slovenija, ki je od maja tudi direktor SAP v regiji južna in vzhodna Evropa, so v ZDA udeležencem predstavili najnovejšo različico programske opreme SAP C/4 HANA, s katero zaobjemajo cel skupek svojih storitev oziroma produktov, ki uporabniku omogočajo najboljši dostop do kupca.

360-stopinjski pogled na stranko

»Pri tem smo ubrali čisto drugačno logiko, saj je prvo pravilo, da se vse dogaja v realnem času,« je poudaril Potočar. Obrnili pa so tudi logiko sistema ravnanja s kupci (CRM). In sicer tako, da ta uporabniku namesto 360-stopinjskega pogleda na prodajni proces po novem zagotavlja 360-stopinjski pogled na stranko. Kot je povedal Potočar, je SAP C/4 HANA trenutno največji razvojni projekt družbe, s katerim bo ta naredila naslednji velik korak.

V Gorenju z orodjem IBP orjejo ledino v Sloveniji

Izkušnje Gorenja ob uvajanju naprednega poslovnega načrtovanja s pomočjo novega programskega orodja SAP Integrated Business Planning (IBP), ki je naslednik orodja Advanced Planner and Optimiser (APO), sta z udeleženci dogodka SAP NOW delila pomočnik direktorja informatike in telekomunikacij v Gorenju Martin Kopušar in vodja poslovne uspešnosti Dragutin Špiranec. Programsko orodje IBP so kot prvi v Sloveniji v skupini Gorenje začeli uvajati marca lani in ga zaradi agilnega pristopa že po treh mesecih uporabili pri pripravi letnega načrta. S sistemom so šli v živo dan po dogodku SAP NOW in za to izbrali družbo Gorenje Slovenija. Postopoma ga bodo uvedli v vseh 40 podjetij, kolikor jih deluje v skupini Gorenje. Ta je s svojimi izdelki sicer prisotna na 70 trgih po vsem svetu.

V Atlantic Grupi deluje skupina digitalnih nindž

Kako so upravljanju digitalnega komuniciranja 40 blagovnih znamk, prisotnih na 40 trgih, ki so imele vsaka svoj ločen ekosistem digitalnega komuniciranja, dodali skupne možgane, je udeležencem SAP NOW predstavila Simona Koren, vodja digitalnega marketinga v Atlantic Grupi.

Potem ko so v družbi za vsako znamko ocenili, kje je pri digitalnem komuniciranju, in zanjo oblikovali digitalno strategijo, so se posvetili izobraževanju uporabnikov in zato vsak teden pripravili digitalni zajtrk. Projekt so zaupali skupini sodelavcev, ki se je poimenovala digitalne nindže. Z uvedbo novega sistema, ko vsaka blagovna znamka polni skupne možgane s podatki, so v Atlantic Grupi denimo identificirali posameznika, ki so ga v svojih, prej ločenih bazah imeli kar štiri tisočkrat, je povedala Simona Koren. In pojasnila, da je podjetnež namreč tolikokrat sodeloval v različnih nagradnih igrah posameznih blagovnih znamk.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Tako v Steklarni Hrastnik nastajajo izdelki iz enega najčistejših stekel na svetu

Vsak dan v Steklarni Hrastnik v povprečju izdelajo 350 tisoč kosov izdelkov, vsako leto pa več kot 127 milijonov; s 4,2 milijona evrov...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Robotski dvojec kamniške Zarje Elektronike sam poskrbi za izdelavo celotnega tiskanega vezja

Zarja Elektronika je razvila robotizirano proizvodno linijo, ki lahko tiskana vezja izdeluje tako iz SMT- kot THT-komponent

Tovarna
Izbor Tovarne leta
Izbor Tovarne leta Nagrado tovarna leta bomo prvič podelili v Kranju

Dogodek Tovarna leta 2018, ki bo 10. oktobra popoldne, gosti družba Iskratel

Tovarna
Novice
Novice Kako uvedbo poslovnega IT-sistema izkoristiti za izboljšavo procesov podjetja

Če podjetje ponudniku IT-rešitev zagotovi čim več informacij, uvedba novega IT-sistema poteka hitreje in bolj gladko

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Iskra Stikala s svojimi izdelki prepriča velikane, kot je General Electric

Vsako leto v Iskrini poslovni enoti Stikala v Kranju izdelajo 2,5 milijona kosov stikalne tehnike; z inštalacijskimi kontaktorji so...

Tovarna
Novice
Novice Z digitalizacijo do boljšega kazalnika učinkovitosti proizvodnje OEE

Tisti, ki so šele na začetku, lahko kazalnik OEE izboljšajo za nekajkrat, kdor pa že misli, da je vse optimiziral do obisti, je še...

Tovarna
Novice
Novice (video) Iskratel je usmerjen v zagotavljanje pogojev za učinkovitejše poslovanje svojih kupcev

V IKT panogi je kranjska družba Iskratel poznana po tem, da je vedno iskala svojo, drugačno pot

Tovarna
Novice
Novice Koraki v smeri pametne tovarne

Izmenjalnica dobrih praks za podporo in dodatno spodbudo pri oblikovanju idej za pilotne projekte