Gregor Potočar prevzel vodenje podjetja SAP v regiji SEE

Gregor Potočar prevzel vodenje podjetja SAP v regiji SEE
Gregor Potočar prevzel vodenje podjetja SAP v regiji SEE
  28.05.2018  |  17:09
Čas branja: 2 min
Slovenski strokovnjaki v vse pomembnejših vlogah pri digitalni transformaciji regije

Gregor Potočar, ki vodi SAP Slovenija, prevzema tudi vodenje SAP-jeve regije južne in vzhodne Evrope.

Gregor Potočar je direktorsko funkcijo SAP Slovenija prevzel pred dobrima dvema letoma in je v tem času družbi dal nov zagon na slovenskem trgu podjetij, ki se ukvarjajo s poslovnimi programskimi rešitvami. SAP velja danes za nepogrešljivega partnerja na področju digitalizacije velikih, srednjih in malih podjetij. Pod njegovim vodstvom je družba zrasla ne samo na področju poslovnih rezultatov, vendar je v svoje vrste privabila vrhunsko ekipo strokovnjakov, ki medsebojno odlično sodeluje, kar potrjuje tudi uvrstitev med finaliste izbora najboljših delodajalcev Zlata nit.

Poleg SAP Slovenija Potočar od 1. maja 2018 vodi SAP-jeve trge južne in vzhodne Evrope, ki vključujejo Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno Goro, Albanijo, Makedonijo, Bolgarijo, Romunijo in Moldavijo.

“SAP je močno prisoten na trgih južne in vzhodne Evrope in moj cilj je nadaljnja širitev podjetja, ki organizacijam pomaga, da postajajo “inteligentna podjetja”. Rešitve, kot so storitve v oblaku, internet stvari in umetna inteligenca, postajajo nuja podjetij, ki se želijo razvijati v inteligentna podjetja. Zmagovalci digitalne transformacije bodo tisti, ki lahko dosežejo več z uporabo modernih tehnologij in SAP je tukaj, da jim pri tem pomaga,” pravi Potočar ob prevzemu nove funkcije.

Gregor Potočar ima več kot 20 let menedžerskih izkušenj. Preden se je leta 2016 pridružil SAP-ju, je v Microsoft Slovenija opravljal različne funkcije: nazadnje kot direktor prodaje za mala, srednja podjetja in partnersko mrežo za Slovenijo, Srbijo in Črno goro. Pred tem je vodil start-up podjetje NiceLabel (Euro Plus). Svojo kariero je začel v bančnem sektorju. Diplomiral je na Fakulteti za podjetništvo in ekonomijo ter znanje nadgrajeval na poslovnih šolah, kot je IEDC in druge. Na svoji karierni poti se je uveljavil kot odlično podkovan strokovnjak za IT panogo ter izkušen menedžer v zelo zahtevnem in hitro spreminjajočem okolju.

Z novo vlogo je Gregor Potočar odgovoren Simonu Kaluži, ki vodi SAP srednja in vzhodna Evropa. Njegova predhodnica Rumyana Trencheva po novem vodi partnersko mrežo SAP za srednjo in vzhodno Evropo.

Na svetovni ravni slovenski strokovnjaki igrajo pomembno vlogo v družbi SAP. Tako Simon Kaluža od leta 2013 vodi regijo srednja in vzhodna Evropa, ki vključuje 16 držav. Tina Vidergar od leta 2014 vodi komuniciranje te iste regije in od začetka tega leta Rok Magister opravlja vlogo tehnološkega direktorja v regiji srednje in vzhodne Evrope.

Vir: SAP Slovenija

------------

O SAP

Kot vodilno podjetje na področju poslovnih programskih aplikacij SAP (NYSE: SAP) pomaga podjetjem ne glede na panogo in velikost, da svoj posel opravljajo bolje. Od namiznih ali mobilnih naprav za upravjanje operative, sejnih sob, skladišč do prodajnih polic. SAP daje ljudem in organizacijam moč, da skupaj delajo bolj učinkovito in uporabljajo poslovne podatke bolj smotrno in s tem postajajo bolj konkurenčni. SAP-jeve aplikacije in storitve podpirjo več kot 388 tisoč podjetij in organizacij, da delujejo dobičkonosno, se nenehno prilagajajo in trajnostno rajstejo. Za več informacij obiščite www.sap.com.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Belokranjska Iskra Kondenzatorji med proizvajalci v Evropi nima para

V Iskrini poslovni enoti Kondenzatorji v Semiču na leto izdelajo do sto milijonov elektronskih kondenzatorjev, nekaj sto tisoč...

Tovarna
Novice
Novice Te vsebine na Tovarni leta so vas v 2018 najbolj pritegnile

Z največ bralci članek o proizvodnji, povezani z novo predsedniško limuzino ruskega predsednika Vladimirja Putina

Tovarna
Novice
Novice Tako proizvodnim podjetjem pomagajo pri optimizaciji in digitalizaciji

Novosti in poudarke v ponudbi pojasnjujejo Siemens, Business Solutions, Microsoft Slovenija, MIT Informatika in Špica International

Tovarna
Novice
Novice Naziv inženirka leta 2018 Dori Domajnko iz RLS Merilne tehnike

V središču izbora Inženirka leta niso inženirski dosežki posameznic, ampak potencial nominirank, da so zgled in navdih mlajšim...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Iskratelova tiskana vezja tudi v pospeševalniku delcev v Cernu

Lani so storitve elektronske proizvodnje za zunanje kupce Iskratelu prinesle skoraj 11 milijonov evrov oziroma dobro desetino prihodkov...

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo Kako si lahko na preprost način zagotovite sredstva za tekočo likvidnost?

S financiranjem MSP, si lahko mala in srednje velika podjetja zagotovijo finančno podporo, ko se odločajo za nakup opredmetenih in...

Tovarna
Novice
Novice Industrijska uporaba bionskih eksoskeletov – bionic 4.0

Uporaba eksoskeletov se bo razširila na številna področja, še zlasti kjer delo v prisilni drži ustvarja bolečine in poškodbe.