Prvi korak za sodelovanje v izboru Tovarna leta 2018 je vprašalnik z 20 vprašanji

Prvi korak za sodelovanje v izboru Tovarna leta 2018 je vprašalnik z 20 vprašanji
Prvi korak za sodelovanje v izboru Tovarna leta 2018 je vprašalnik z 20 vprašanji
  04.04.2018  |  18:10
Največ vprašanj se dotika tehnološke naprednosti proizvodnje

Industrijska podjetja se za sodelovanje v izboru Tovarna leta 2018 prijavijo tako, da do 30. aprila izpolnijo vprašalnik z 20 vprašanji.

Vprašalnik zajema ključne kazalnike uspešnosti poslovanja podjetja, tehnološko naprednost proizvodnje, skrb za trajnostni razvoj (okolje) in skrb za zaposlene. Največ vprašanj, 11, se dotika tehnološke naprednosti proizvodnje. Vprašalnik za izbor tovarne leta so pripravili v podjetju KPMG, poslovno svetovanje, ki je strokovni partner projekta Tovarna leta.

Več informacij o izboru Tovarna leta 2018 najdete na podstrani tovarna-leta.si/izbor, kjer so poleg vprašalnika objavljeni tudi razpisni pogoji, skupaj s pogodbo o varovanju zaupnosti podatkov. Pa tudi v članku Izbor Tovarna leta 2018: Pomerite se v zahtevni tekmi najboljših proizvodnih podjetij v Sloveniji.

Od vitke organizacije do industrije 4.0

Pri tehnološki naprednosti proizvodnje se vprašanja med drugim nanašajo na uporabo načel vitke organizacije, na vrsto informacijskih sistemov, ki jih podjetja uporabljajo v proizvodnji, in njihovo medsebojno povezanost, delitev podatkov o proizvodih in proizvodnji z različnimi deležniki znotraj in zunaj podjetja, na možnosti za prilagajanje proizvodov zahtevam posameznih strank, uporabo dodajalne proizvodnje oziroma 3D-tiskanja, lasten razvoj poslovnih rešitev in industrijo 4.0.

Pri zadnji se vprašanja med drugim dotikajo tehnologij, ki so na tem področju vodilne v podjetju, vpliva industrije 4.0 na rast prihodkov in zniževanje stroškov podjetja v zadnjih letih ter načrtovanih naložb v posamezne segmente industrije 4.0.

Skrb za okolje in zaposlene

Pri skrbi za trajnostni razvoj oziroma okolje se vprašanja med drugim nanašajo na odgovornost podjetja za izdelek po uporabi oziroma recikliranje lastnih izdelkov, na uvedbo novih ali izboljšanih proizvodnih oziroma tehnoloških procesov ali izdelkov in storitev, ki so privedli do manjše porabe energije, surovin in naravnih virov, do povečanja deleža uporabe energije in energentov iz trajnih oziroma obnovljivih virov in okoljsko manj škodljivih odpadkov.

Pri skrbi za zaposlene je treba odgovoriti na vprašanja o strokovnem oziroma tehnološkem izobraževanju zaposlenih, internem deljenju znanj o industriji 4.0, vlaganjih podjetja v izboljšanje zdravja zaposlenih in o zagotavljanju varnosti na delovnem mestu.

Zakaj sodelovati v izboru

Ker s tem podjetje dobi edinstveno priložnost za primerjavo svojih praks v proizvodnji s praksami drugih uspešnih industrijskih podjetij v Sloveniji; ker lahko medijske objave o svoji proizvodnji izkoristi za predstavitev potencialnim novim inženirskim kadrom in talentom; ker se lahko s tem podjetje še bolje predstavi lokalnemu okolju, pa tudi širši Sloveniji; ker bo na dogodku ob podelitvi nagrade veliko priložnosti za mreženje in izmenjavo izkušenj s kolegi iz proizvodnih podjetij, ki delujejo v isti in drugih panogah; ker bodo podjetja pridobila povratne informacije, pa tudi zamisli, kako svojo proizvodnjo še izboljšati ter se pri tem izogniti morebitnim pastem.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Novice
Novice Industrija 4.0 bo dala pospešek vračanju proizvodnje v Evropo

Proizvodnjo v Evropo izdatneje vračajo podjetja iz tehnološko bolj intenzivnih panog, kažejo izsledki raziskave European Manufacturing...

Tovarna
Novice
Novice Ne le stroji, premoženje podjetja so tudi podatki

Zaposlenim omogočite, da do podatkov, ki so pomembni za njihovo delo in odločanje, dostopajo prek različnih naprav in ob časih, ki...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Krkina proizvodnja tablet in kapsul v Notolu 2 je v svetovnem vrhu

V obratu Notol 2, ki so ga odprli konec leta 2015, so lani izdelali 2,3 milijarde tablet, skupaj od začetka proizvodnje v obratu jih bodo...

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo Prvi SAP-jev tehnološki direktor v regiji CEE je Slovenec

Slovenski strokovnjaki v vse pomembnejših vlogah pri digitalni transformaciji regije

Tovarna
Novice
Novice Dobra novica: do prvih ugodnih posojil iz evropskih sredstev ESIF v septembru

Finančne instrumente je SID banka oblikovala na podlagi ocene vrzeli financiranja na trgu, z njimi zapolnjuje dejanske potrebe na trgu

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo Maja se bo v Portorožu odvila 23. NT konferenca

Portorož bo med 22. in 24. majem gostil največji slovenski tehnološko-poslovni dogodek

Tovarna
Novice
Novice (video) SID - PKZ želi svojo storitev čim bolj približati proizvodnim podjetjem

SID - Prva kreditna zavarovalnica kot referenčna zavarovalnica postavljajo standarde v dejavnosti

Tovarna
Novice
Novice Industrijski sejem v Hannovru: človek v središču tovarne prihodnosti

Na največjem svetovnem industrijskem sejmu se ta teden predstavlja tudi 14 razstavljavcev iz Slovenije