Spoznajte sodobna digitalna inženirska orodja!

Spoznajte sodobna digitalna inženirska orodja!
Spoznajte sodobna digitalna inženirska orodja!
  27.03.2018  |  15:26
Čas branja: 1 min
Siemens Slovenija jih bo v sodelovanju s strokovnjaki iz Siemens Avstrija 6. aprila predstavil na brezplačni konferenci Sodobna digitalna inženirska orodja v ljubljanskem Koloseju

Siemens Slovenija organizira brezplačno poldnevno konferenco Sodobna digitalna inženirska orodja, ki bo 6. aprila v ljubljanskem Koloseju. Na dogodku želi predstaviti orodja, med katerimi sta tudi COMOS in SIMIT, s katerimi omogoča fleksibilnost, učinkovito načrtovanje in upravljanje ter krajšanje posameznih ciklov načrtovanja, kar je pogoj za sledenje hitro se spreminjajočim poslovnim modelom in sledenje trendom modernega razvoja v industriji.

»Moderna avtomatizirana proizvodnja, nadgrajena s sodobnimi digitalnimi rešitvami, hitro in fleksibilno načrtovanje procesov in produktov, virtualizacija proizvodnje z uporabo digitalnih dvojčkov, učinkovite simulacije ter uporaba tehnologij v oblaku so ključ do konkurenčnosti na trgu«, izpostavlja Matej Kupljenik, vodja divizij v Industriji SDF & SPD, Siemens d. o. o.

S programsko opremo COMOS je Siemens edini dobavitelj na svetu, ki izvaja celotne projekte načrtovanja in upravljanja v celotnem življenjskem ciklu industrijskega obrata. Standardna globalno integrirana podatkovna platforma COMOS omogoča inženirjem , zaposlenim v obratu, vodstvom podjetja in partnerjem stalen pretok podatkov, ki ustrezajo njihovim specifičnim potrebam v vseh fazah projekta.

COMOS Walkinside omogoča uporabo 3D-inženirskih podatkov – od bazičnih podrobnosti do celovitih projektov. Kompleksni modeli procesnih tovarn so predstavljeni realistično v treh dimenzijah, v vseh življenjskih ciklih pa so uporabni za načrtovanje, vzdrževanje, inženiring, vodenje procesov, simulacije in šolanja.

Hitro lansiranje izdelkov na trg ob ohranjanju kakovosti zahteva visoko integracijo podatkov ter krajše faze testiranja in zagona. Siemensova simulacijska platforma SIMIT omogoča celovite preizkuse aplikacij za avtomatizacijo in zagotavlja realno okolje za usposabljanje operaterja pred dejanskim zagonom.

Za kompleksne analize podatkov, izdelavo prediktivnih modelov ter v poslovne namene pa se čedalje več industrijskih aplikacij izvaja s pomočjo tehnologij v oblaku. Siemensovo orodje Control Performance Analitycs, ki omogoča načrtovanje, nadzor in optimiranje regulacijskih zank v procesni indutriji, ter orodje Valve monitoring – aplikacija za nadzor ter diagnostiko delovanja ventliov – sta primera sodobnega inženirskega orodja, implementiranega s pomočjo tehnologije v oblaku.

Ta in druga orodja bo Siemens Slovenija v sodelovanju s strokovnjaki iz Siemens Avstrija predstavil na brezplačni konferenci Sodobna digitalna inženirska orodja, ki bo 6. aprila v ljubljanskem Koloseju. Več informacij in prijave do 30. marca: patricia.spec@siemens.com .

Vir: Siemens Slovenija

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Iskratelova tiskana vezja tudi v pospeševalniku delcev v Cernu

Lani so storitve elektronske proizvodnje za zunanje kupce Iskratelu prinesle skoraj 11 milijonov evrov oziroma dobro desetino prihodkov...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse (intervju) Kako se lotiti digitalizacije proizvodnje in zakaj je to pomembno

Če vstopiš v krizo digitaliziran, si bolj konkurenčen, poudarja Boris Grivić, donedavni direktor Zarje Elektronike, ki ima izkušnje z...

Tovarna
Novice
Novice Tako proizvodnim podjetjem pomagajo do še boljšega poslovanja

Tom PIT, Kopa računalniški inženiring, Avtenta, Iskratel in SID banka o novostih in poudarkih v letošnji ponudbi za proizvodna podjetja

Tovarna
Izbor Tovarne leta
Izbor Tovarne leta Tovarna leta 2019: tekma, promocija, priznanje, druženje

Razpis za izbor tovarne leta 2019 je objavljen; k sodelovanju vabljena uspešna proizvodna podjetja

Tovarna
Novice
Novice Industrijska uporaba bionskih eksoskeletov – bionic 4.0

Uporaba eksoskeletov se bo razširila na številna področja, še zlasti tja, kjer delo v prisilni drži povzroča bolečine in poškodbe.

Tovarna
Novice
Novice Resnični potencial umetne inteligence leži v industriji

Umetna inteligenca, ki je integrirana v industrijske procese z namenom ustvarjanja vrednosti v industrijskem obsegu, lahko koristi vsem