Spoznajte sodobna digitalna inženirska orodja!

Spoznajte sodobna digitalna inženirska orodja!
Spoznajte sodobna digitalna inženirska orodja!
  27.03.2018  |  15:26
Čas branja: 1 min
Siemens Slovenija jih bo v sodelovanju s strokovnjaki iz Siemens Avstrija 6. aprila predstavil na brezplačni konferenci Sodobna digitalna inženirska orodja v ljubljanskem Koloseju

Siemens Slovenija organizira brezplačno poldnevno konferenco Sodobna digitalna inženirska orodja, ki bo 6. aprila v ljubljanskem Koloseju. Na dogodku želi predstaviti orodja, med katerimi sta tudi COMOS in SIMIT, s katerimi omogoča fleksibilnost, učinkovito načrtovanje in upravljanje ter krajšanje posameznih ciklov načrtovanja, kar je pogoj za sledenje hitro se spreminjajočim poslovnim modelom in sledenje trendom modernega razvoja v industriji.

»Moderna avtomatizirana proizvodnja, nadgrajena s sodobnimi digitalnimi rešitvami, hitro in fleksibilno načrtovanje procesov in produktov, virtualizacija proizvodnje z uporabo digitalnih dvojčkov, učinkovite simulacije ter uporaba tehnologij v oblaku so ključ do konkurenčnosti na trgu«, izpostavlja Matej Kupljenik, vodja divizij v Industriji SDF & SPD, Siemens d. o. o.

S programsko opremo COMOS je Siemens edini dobavitelj na svetu, ki izvaja celotne projekte načrtovanja in upravljanja v celotnem življenjskem ciklu industrijskega obrata. Standardna globalno integrirana podatkovna platforma COMOS omogoča inženirjem , zaposlenim v obratu, vodstvom podjetja in partnerjem stalen pretok podatkov, ki ustrezajo njihovim specifičnim potrebam v vseh fazah projekta.

COMOS Walkinside omogoča uporabo 3D-inženirskih podatkov – od bazičnih podrobnosti do celovitih projektov. Kompleksni modeli procesnih tovarn so predstavljeni realistično v treh dimenzijah, v vseh življenjskih ciklih pa so uporabni za načrtovanje, vzdrževanje, inženiring, vodenje procesov, simulacije in šolanja.

Hitro lansiranje izdelkov na trg ob ohranjanju kakovosti zahteva visoko integracijo podatkov ter krajše faze testiranja in zagona. Siemensova simulacijska platforma SIMIT omogoča celovite preizkuse aplikacij za avtomatizacijo in zagotavlja realno okolje za usposabljanje operaterja pred dejanskim zagonom.

Za kompleksne analize podatkov, izdelavo prediktivnih modelov ter v poslovne namene pa se čedalje več industrijskih aplikacij izvaja s pomočjo tehnologij v oblaku. Siemensovo orodje Control Performance Analitycs, ki omogoča načrtovanje, nadzor in optimiranje regulacijskih zank v procesni indutriji, ter orodje Valve monitoring – aplikacija za nadzor ter diagnostiko delovanja ventliov – sta primera sodobnega inženirskega orodja, implementiranega s pomočjo tehnologije v oblaku.

Ta in druga orodja bo Siemens Slovenija v sodelovanju s strokovnjaki iz Siemens Avstrija predstavil na brezplačni konferenci Sodobna digitalna inženirska orodja, ki bo 6. aprila v ljubljanskem Koloseju. Več informacij in prijave do 30. marca: patricia.spec@siemens.com .

Vir: Siemens Slovenija

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Tako Odelo v Preboldu izdeluje zadnje luči za prestižne znamke avtomobilov BMW, Audi in Mercedes-Benz

Odelo Slovenija zadnje luči serijsko izdeluje za približno 25 modelov avtomobilov, največ za znamke BMW, Audi in Mercedes-Benz; lani so...

Tovarna
Izbor Tovarne leta
Izbor Tovarne leta Izbor tovarne leta 2019: spodbuda in priložnost za izmenjavo dobrih praks med podjetji

Kako koristi sodelovanja v izboru tovarne leta 2019 vidijo člani strokovnega odbora tovarne leta

Tovarna
Izbor Tovarne leta
Izbor Tovarne leta Prvi korak na poti do lovorike tovarna leta 2019 je vprašalnik z 20 vprašanji

Največ vprašanj, 11, se dotika tehnološke naprednosti proizvodnje; lani so se nagrade tovarna leta 2018 veselili v Krki

Tovarna
Izbor Tovarne leta
Izbor Tovarne leta Izbor tovarne leta 2019 tudi priložnost, da se podjetje predstavi mladim talentom

Vstopna točka za sodelovanje v izboru Tovarna leta 2019 je vprašalnik s štirimi sklopi, izpolniti ga je treba do 30. aprila.

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Podatke spremenite v informacije, te pa v konkurenčno prednost podjetja

Internet stvari v Sloveniji uporablja 62 odstotkov proizvodnih podjetij, polovica podjetij namerava uporabo IoT še povečati, kažejo...

Tovarna
Novice
Novice (intervju) Dobili smo podporno okolje, ki lahko pomaga trgu digitalnih storitev

Marko Bohar, samostojni svetovalec v Zbornici elektronske in elektroindustrije (ZEE) pri GZS ter koordinator grozda Pametne tovarne o...

Tovarna
Novice
Novice Digitalizacija industrijskih objektov ena od tem na Siemensovi konferenci v Rabcu

Med novimi trendi bodo v ospredju rešitve v oblaku za učinkovito upravljanje stavb, pametni števci in ventili, predvsem pa celotno...