Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta

Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta
Vprašanja in odgovori o izboru tovarne leta
  29.11.2017  |  17:30
Čas branja: 3 min
Podjetja se za sodelovanje v izboru tovarne leta prijavijo tako, da izpolnijo vprašalnik s štirimi ključnimi sklopi

V okviru projekta Tovarna leta o dobrih praksah uspešnih slovenskih industrijskih podjetij ne bomo le pisali v novinarskih člankih. Podjetjem oziroma njihovim proizvodnim inženirjem bomo dali možnost, da svoje dobre prakse na področju digitalizacije, tehnološke naprednosti in učinkovitosti proizvodnje postavijo ob bok drugim in se z njimi pomerijo v izboru za tovarno leta.

Kaj nagrajujemo

Z nagrado tovarna leta posebej nagrajujemo tehnološko naprednost proizvodnih podjetij, natančneje sposobnost podjetij, da v svoji proizvodnji in pri svojem poslovanju uporabljajo novejše, zmogljivejše in boljše tehnologije ter procese, kar se pozitivno izkaže v poslovnih rezultatih podjetja.

Kdo lahko sodeluje v izboru

K sodelovanju v izboru za tovarno leta so vabljena industrijska podjetja s sedežem v Sloveniji, ki poslujejo z dobičkom.

Kako se podjetja prijavijo na izbor

Podjetja se za sodelovanje v izboru tovarne leta prijavijo tako, da izpolnijo vprašalnik s štirimi ključnimi sklopi: tehnološka naprednost proizvodnega podjetja, poslovno-finančna uspešnost, skrb za okolje in skrb za zaposlene.

Kdaj in kje bo objavljen vprašalnik

Vprašalnik, ki ga pripravlja svetovalno podjetje KPMG, strokovni partner projekta Tovarna leta, bo na spletni strani Tovarna leta objavljen konec januarja prihodnje leto.

Je za sodelovanje treba plačati

Za sodelovanje v izboru tovarne leta podjetjem ni treba plačati. Za podjetja, ki se bodo odločila sodelovati v izboru, bo brezplačna tudi udeležba na sklepnem dogodku.

Kdaj se bo izbor začel

Izbor se bo začel konec aprila, ko bodo podjetja izpolnjene vprašalnike poslala Časniku Finance oziroma uredništvu projekta Tovarna leta.

Kako bo izbor potekal

KPMG bo vse prejete vprašalnike pretehtal ter ocenil in zatem na podlagi ovrednotenih odgovorov v ožji izbor uvrstil do 15 podjetij.

Podjetja, ki se bodo uvrstila v ožji izbor, bo ekipa KPMG zatem obiskala ter se pred ogledom proizvodnje pogovorila s pomembnimi predstavniki podjetja.

Na podlagi ugotovitev s terena bodo v KPMG podjetja dodatno ocenili. Pri tem bo največji poudarek na obsegu uporabe novejših, zmogljivejših in boljših tehnologij ter rezultatih, ki jih te prinašajo podjetju.

Na podlagi ocene s terena bo KPMG v sodelovanju s strokovno žirijo in uredništvom projekta Tovarna leta izbral do pet finalistov, ki se bodo na sklepnem dogodku potegovali za nagrado tovarna leta.

Najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji, prejemnika nagrade tovarna leta, bo na sklepnem dogodku na podlagi predstavitev podjetij in javnega pogovora s finalisti izbrala strokovna žirija uglednih menedžerjev in strokovnjakov. (Več o žiriji v posebnem članku.)

Kaj bo zanimalo strokovno žirijo

Člani strokovne žirije bodo finalistom postavili vprašanja o njihovih ključnih proizvodnih tehnologijah in procesih, s katerimi v podjetjih povečujejo uspešnost svojega poslovanja ter ohranjajo in pridobivajo kupce.

Kdaj bo podelitev nagrade

Prvega prejemnika nagrade tovarna leta oziroma najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji bomo razglasili jeseni prihodnje leto.

Kje bo podelitev nagrade

Podelitev nagrade tovarna leta bomo praviloma vsakič pripravili v tovarni, ki je nagrado prejela prejšnje leto. Na dogodek pa bomo poleg predstavnikov podjetij, ki bodo sodelovala v izboru tovarne leta, povabili tudi druge menedžerje in vodje proizvodnje v slovenskih industrijskih podjetjih ter partnerje projekta Tovarna leta, pa tudi strokovnjake in organizacije, ki so zainteresirane za razvoj proizvodne skupnosti v Sloveniji.

Zakaj sodelovati v izboru

S sodelovanjem v izboru tovarna leta in na sklepnem dogodku ob podelitvi nagrade bodo menedžerji in proizvodni inženirji spoznali dobre prakse svojih kolegov, svoje rešitve primerjali z drugimi, izvedeli, kako izzive ob uvajanju naprednih tehnologij in procesov rešujejo v sorodnih podjetjih, dobili priložnost, da se s svojimi kolegi in različnimi proizvodnimi strokovnjaki srečajo in pogovorijo v živo, dobili povratne informacije in ideje za izboljšave …

Poleg naštetega sodelovanje v izboru tovarna leta podjetjem daje možnost, da ekipi svojih vodilnih proizvodnih inženirjev izkaže dodatno priznanje za njihovo delo ter hkrati s predstavitvijo svojih dobrih poslovnih praks v ekipo privabi mlade inženirske talente.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Tovarna
Novice
Novice Spoznajte 10 finalistk za naziv inženirka leta 2018

Izbor za inženirko leta prepoznava potencial inženirk, da so zgled in navdih mlajšim generacijam deklet.

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse V digitalizacijo, avtomatizacijo in robotizacijo bo Steklarna Hrastnik vložila 20 milijonov evrov

Prva dva od desetih projektov digitalizacije, informatizacije in modernizacije tehnološke opreme ter procesov, ki jih na 180 straneh...

Tovarna
Novice
Novice Število sodelovalnih robotov v proizvodnji bo strmo raslo

Med prednostmi sodelovalnih robotov so okretnost, majhnost, mobilnost, preprosta uporaba in upravljanje, cenovna dostopnost

Tovarna
Novice
Novice V novem centru za sodelujočo robotiko je delo dobilo pet sodelovalnih robotov

Center za sodelujočo robotiko, ki so ga včeraj odprli na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, je opremljen s sodelovalnimi roboti...

Tovarna
Novice
Novice Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko kmalu center za sodelujočo robotiko

V novem centru, ki ga bodo lahko uporabljala tudi proizvodna podjetja, bodo pokrivali najnovejše tehnologije s področja robotike

OGLAS
Tovarna
Partnerji sporočajo
Partnerji sporočajo Digitalne tehnologije skrajšujejo čas dajanja izdelkov na trg

Digitalne tehnologije so v zadnjih letih postale eno glavnih gonil za naložbe pri novih in tudi starih projektih v infrastrukturi,...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse V Siemensovi mednarodni ekipi poznavalci steklarstva in digitalizacije

Načrt digitalizacije Steklarne Hrastnik bo Siemensu služil kot referenca za podobne svetovalne projekte v steklarski industriji.

Tovarna
Novice
Novice (intervju) V evropsko raziskavo o proizvodni dejavnosti pri nas vključenih 870 podjetij

V tokratni, že šesti raziskavi o proizvodni dejavnosti v Evropi, ki jo koordinira nemški inštitut Fraunhofer in ki poteka vsaka tri...